Informatieavond Gastenhuis Teteringen

Het Gastenhuis - Teteringen
Het Gastenhuis - Teteringen
Foto: www.hetgastenhuis.nl

Een bijzonder moment voor Marian Slingerland en Maarten Hogeweg. 15 maart werd, samen met wethouder Miriam Haagh (zorg en welzijn) de eerste steen gelegd van Het Gastenhuis Teteringen, waar zij in oktober als zorgechtpaar hun intrek zullen nemen. In dit Gastenhuis gaan zij een warm thuis bieden aan mensen met dementie.

Inwonend zorg(echt)paar

Het Gastenhuis is een kleinschalige zorgformule, die zich speciaal richt op mensen met dementie. Vorig jaar december werd het eerste Gastenhuis van Nederland geopend in Dordrecht. Komende zomer volgt Vleuten, en in oktober zullen ook Druten en Teteringen hun deuren openen. Elke vestiging wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar dat zelf ook sociale verankering zoekt in de wijk en gemeente. In Teteringen zijn dit Marian Slingerland en Maarten Hogeweg. Zij zullen er voor zorgen dat het Gastenhuis deel gaat uitmaken van de wijk, en hun gasten een rol kunnen blijven spelen in de maatschappij. Op deze wijze kunnen zij hen een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven bieden.

Het Gastenhuis

Het Gastenhuis wordt gerealiseerd in het voormalige gemeentehuis van Teteringen. Het monumentale voorhuis dateert uit ca. 1900 en wordt volledig opgeknapt. Het zal straks plaats bieden aan de woonkamer, de open keuken en de sociëteit. De appartementen en de woning van het zorgechtpaar worden nieuw aangebouwd. In totaal worden er 20 appartementen gerealiseerd. Daarnaast zijn mensen met dementie die nog thuis wonen van harte welkom in de sociëteit. Ook zal er zorg aan huis zal worden opgestart indien daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand.

Informatiebijeenkomst op 2 mei

Wie 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig heeft en beschikt over een diagnose dementie, komt in beginsel in aanmerking voor een woonplek in Het Gastenhuis Teteringen. Op 2 mei van 20:00-22:00 organiseren Maarten en Marian een informatiebijeenkomst voor mantelzorgers en familie. Ook professionals, die willen weten of het Gastenhuis geschikt is voor hun cliënten, zijn van harte welkom. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via hetgastenhuis.nl/teteringen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen