Coverfoto bidbook Beste Binnenstad ’17/’19

Foto: Paul Ranft

De winnende coverfoto van fotograaf Paul Ranft toont een sprookjesachtig verlicht Spanjaardsgat bij avond. ‘Deze foto omarmt prachtige kwaliteiten van Breda’ en ‘Breda lijkt magisch’. Het zijn zomaar twee reacties op de foto voor het bidbook Breda Beste Binnenstad 2017-2019.

De fotowedstrijd was uitgeschreven door InBreda. Het stadsblog dat regelmatig mooie foto’s van Breda toont, riep de achterban op om zijn mooiste binnenstadsfoto in te sturen onder de hashtag
#bredabestebinnenstad. En daar werd flink gehoor aan gegeven. Meer dan 100 fotografen stuurden samen ruim 200 foto’s in.

Naast het inzenden van foto’s namen stadsgenoten ook het jureren voor hun rekening. Een vakjury bestaande uit professionele fotografen en vertegenwoordigers van VVV en Stedelijk Museum Breda koos zijn top-4. Het Bredase publiek mocht via een stemming op Facebook uiteindelijk zijn winnaar kiezen en deed dat ook massaal. Na ruim 800 stemmen ging Paul Ranft er met de winst vandoor.

https://www.instagram.com/p/BXGXQlyFMDU/
‘Breda brengt het samen’, zo luidt de nieuwe stadsslogan die onlangs werd onthuld. Dat samenbrengen geldt daarmee ook voor de vormgeving van het bidbook. Het bericht van de fotowedstrijd werd flink gedeeld en geliked waardoor het uiteindelijk meer dan 70.000 mensen heeft bereikt op social media. Tot vreugde van InBreda-oprichter Bouke Tuit: “Bredanaars zijn trots en
betrokken, dat merken we keer op keer.”

Het bidbook Breda Beste Binnenstad 2017-2019 bestaat uit een presentatie die de jury moet overtuigen om voor Breda te kiezen. Althans, als finalist. Want na deze ronde volgt eerst nog een finale tegen één van de andere genomineerden. Naast Breda zijn dat Den Haag, Arnhem, Nijmegen en Enschede.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen