Voortzetting samenwerking met Yangzhou in China

Foto: Asja Vossen

Namens de gemeente Breda ondertekende burgemeester Paul Depla een Partnership Agreement tussen Breda en zusterstad Yangzhou in China.

Yangzhou en Breda spreken af de communicatie op het gebied van onderwijs verder te verbeteren, de samenwerking op het gebied van economie en handel (met name toerisme) te versterken en de kennisuitwisseling op het gebied van een klimaatbestendige stad verder te verdiepen.

De gemeentes Breda en Yangzhou werken sinds 2007 op diverse thema’s samen. In 2015 ondertekenden de burgemeesters van beide steden een Memorandum of Understanding (MoU) om de gezamenlijke doelen op het gebied van onderwijs, economie en handel en waterbeheer concreet uit te werken. Een soortgelijk memorandum werd in oktober 2013 ook ondertekend tussen Yangzhou en waterschap Brabantse Delta.

Wethouder Paul de Beer hierover: “We zijn er van overtuigd dat we van elkaars netwerken, kennis en kunde kunnen profiteren. Met de ondertekening van de Partnership Agreement in aanvulling op de bestaande MoU, onderstrepen we het wederzijds vertrouwen om op de thema’s toerisme, educatie en water te profiteren van het opgebouwde relatienetwerk en kennisuitwisseling. Dit heeft naast de gemeentelijke organisatie ook een positief effect op onder meer het waterschap Brabantse Delta, diverse onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven in Breda. De concretisering in de vorm van een programma is een logische vervolgstap in de band die we als zustersteden met elkaar hebben opgebouwd’

Yangzhou is een stad van ca. 4,5 miljoen inwoners in het oosten van China, maar met vergelijkbare problemen en ontwikkelingen als Breda. De ondertekening van dit Partnership Agreement is het gevolg van een recent bezoek van Breda aan de zusterstad in China.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen