Meetweken noordelijke rondweg in oktober

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Laat ook in oktober je sporen achter voor Breda…en Oosterhout!

In de maand oktober vinden voor de tweede keer de Meetweken plaats. Het doel van de meetweken is beter inzicht te krijgen in de verkeersstromen in Breda. Dat is belangrijk, want zo kan de gemeente in de toekomst gerichter maatregelen nemen die aansluiten bij het reisgedrag van de Bredase weggebruikers.

Na het succes van de eerste editie van de Meetweken in april dit jaar, besloot de Gemeente Breda de actie voort te zetten. In april van dit jaar deden honderden Bredanaars mee. Samen hebben zij duizenden sporen achtergelaten in de stad. Met de auto, OV, fietsend en lopend.

Analyse

De analyse van de gegevens uit de eerste editie is nog in volle gang. De eerste resultaten worden gebruikt bij maatregelen die al gepland werden en ondertussen is het alweer tijd voor de herfsteditie. “Fantastisch om te zien hoe de data nu al bijdraagt aan gericht beleid. En dan zijn we pas net begonnen met de analyses”, aldus Paul van de Coevering van de NHTV die de analyses uitvoert. “Iedereen die weer een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van de stad roepen we dan ook op om mee te doen. Het is echt de moeite waard” aldus Paul.

Noordelijke rondweg

Deze editie is er extra aandacht voor het verkeer op- en rond de noordelijke rondweg. Wethouder Boaz Adank hierover: “We merken dat het vooral tijdens de spits steeds drukker wordt op de noordelijke rondweg. Daarom meten we waar het verkeer exact vandaan komt, welke routes worden gekozen en waar er vertragingen zijn. Dit helpt allemaal mee als we plannen maken om de weg aan te passen. Daar profiteert de hele stad van!”

Oosterhout

Ook de Gemeente Oosterhout doet deze keer mee met de Meetweken. “De data uit dit unieke onderzoek wordt onder andere gebruikt bij het opstellen van het nieuwe mobiliteitsplan van de gemeente Oosterhout. De routes van onze bewoners en bezoekers vormen een mooie aanvulling en uitbreiding op de enquêtes die zijn gehouden onder onze inwoners en op alle andere data die al is verzameld”, zegt Elmira Pasban van de Gemeente Oosterhout.

Anoniem

Alle verzamelde gegevens worden geanonimiseerd. De gegevens zijn niet tot een individu te herleiden. De onderzoekers weten niet wie waar is geweest. De gegevens worden alleen voor onderzoeksdoeleinden gebruikt. De NHTV speelt weer een belangrijke rol bij de analyse van de data.

Positive Drive App

Deelnemers maken als dank voor hun hulp en inzet kans op mooie prijzen van lokale ondernemers, zoals onder andere een smartwatch. Meedoen is eenvoudig door het downloaden de Positive Drive app Breda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen