Extra rondleidingen van Gilde De Baronie

Foto: Creative Commons

De rondleidingen van het Gilde De Baronie over de Vrede van Breda, die dit jaar plaatsvonden in de periode mei tot en met augustus, worden dit najaar voortgezet. De rondleidingen worden georganiseerd in samenwerking met de stichting De Nieuwe Veste en de stichting Historische Verzameling van de KMA.

Eerst krijgen deelnemers een korte beeldprestatie over de politieke situatie rond 1667 (jaar waarin de vrede van Breda werd getekend). Daarna volgt er een route langs de verschillende panden waarin 350 jaar geleden de onderhandelingsdelegaties gehuisvest waren. De wandeling wordt afgesloten in de Ridderzaal van het Kasteel, waar in 1667 de ondertekening van het slotdocument plaatsvond.

Deelnemers dienen zich minimaal 1 week vóór een rondleiding op te geven via [email protected] i.v.m. de aanmeldingsprocedure voor toegang tot het militaire terrein van de KMA. Zonder vooraf gescreend te zijn en zonder een geldig legitimatiebewijs is toegang tot het kasteelterrein niet mogelijk.

De rondleidingen vinden plaats op de vrijdagavonden 20 oktober, 3 november en 17 november. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Reacties