De Vrijwilligersacademie Breda speelt in op actuele onderwerpen in samenleving

Foto: De Vrijwilligersacademie Breda

De wereld verandert voortdurend, waardoor er met andere ogen naar onderwerpen gekeken kan worden. De Vrijwilligersacademie Breda speelt in op een ontwikkeling in de samenleving met de workshop ‘Polarisatie en radicalisering’. Vrijwilligers met interesse naar dit onderwerp zijn welkom op donderdag 23 november van 19.30 tot 22.00 aan de Heerbaan 100.

Iedereen heeft met polarisatie en radicalisering te maken, zowel bewust als onbewust. De media stelt de bevolking dagelijks bloot aan vele onderwerpen, waarvan deze tegenwoordig vaak aan bod komt. Maar, wat houdt het precies in? Waarom speelt het een belangrijke rol in de samenleving? Wat is de verbinding tussen de twee begrippen?

Oud-politieman Ben Spijker en docent van de workshop gaat met de vrijwilligers in op de twee processen. Vrijwilligers krijgen hier tips en handvaten hoe polarisatie en radicalisering herkend kunnen worden en hoe zij hierop in kunnen spelen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en de mogelijkheid om over dit onderwerp te discussiëren.

Interesse in de workshop ’Polarisatie en radicalisering’? Aanmelden kan via www.vrijwilligersacademiebreda.nl. Neem contact op met Dion Sillen via [email protected] of bel naar 076 – 52 33 555 voor meer informatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen