11 statushouders hebben 1e fase van hun project succesvol afgerond

Foto: Asja Vossen

Wethouder Marianne de Bie zal op 1 december 2017 om 10:30 uur op het Bouw en Techniek Centrum Breda certificaten overhandigen aan 11 statushouders voor het succesvol afronden van fase 1 van het project

Op 21 augustus 2017 zijn 11 statushouders gestart met het volgen van een voorschakeltraject tot timmerman, metselaar of tegelzetter. Een intensief dagelijks programma waarbij ze uitgebreid worden voorbereid op hun toekomstige beroep als bouwvakker. De Gemeente Breda, taalbureau Delken & Boot en BouwSchool Breda zien een enorme motivatie bij deze deelnemers.

Uniek aan dit project is dat BouwSchool Breda graag deze statushouders op een duurzame en kwalitatieve wijze wil opleiden. Daarnaast is het zorgdragen voor uitstekende arbeidsplaatsen bij erkende leerbedrijven ook een belangrijk onderdeel. Uiteindelijk wil BouwSchool Breda middels een succesvolle aanpak realiseren dat de 11 statushouders goed worden opgeleid en worden voorzien van een betaalde baan.

Naast het uitreiken van de certificaten zal wethouder Marianne de Bie komen vertellen hoe interessant de bouwsector is en dat in de toekomst er een tekort zal zijn aan kwalitatief geschoolde mensen. Volgens de wethouder laten we op deze manier goed zien welke mogelijkheden en kansen de bouwsector te bieden heeft, dus ook voor deelnemers uit een bijzondere doelgroep.

Erik Colijn, directeur van BouwSchool Breda: β€œDat de bouw een schreeuwend tekort heeft aan personeel hoef ik niemand meer uit te leggen. En dat ook onze opleidingen – waar het aantal leerlingen overigens stijgende is – nog meer aanwas kan gebruiken is ook bekend. Vandaar dat ik samen met de gemeente heb besloten om te gaan participeren in dit project. Wel hebben wij belangrijke voorwaarden gesteld aan deze deelnemers, zoals het behalen van een inburgeringscursus en supergemotiveerd zijn. En nu een aantal maanden later blijkt dit project dus zeer succesvol is.”

Nu fase 1 is afgerond gaan deze 11 statushouders starten met fase 2, waarbij ze drie dagen stage gaan lopen bij een erkend bouwbedrijf en de andere dagen naar school gaan. Vervolgens kunnen de mannen kiezen om te gaan werken of door te stromen in de BBL-opleidingen die BouwSchool Breda verzorgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen