Meer bedrijfswagens gemeente Breda rijden elektrisch

Foto: Gemeente Breda

Gemeente Breda vervangt steeds meer bedrijfswagens door volledig elektrische auto’s. Vandaag nam wethouder Paul de Beer de sleutels in ontvangst van 2 elektrische bestelwagens van het merk Nissan, type ENV 200.

De wagens worden gebruikt door medewerkers van bomen, sport, recreatie en cultuurgroen. Daarnaast nam Paul de Beer een elektrische dienstauto in gebruik. Deze al aanwezige Nissan Leaf kan worden gebruikt door collegeleden als ze in en om Breda afspraken hebben. Eén van de drie bestaande, niet-elektrische dienstauto’s, is hiervoor ingeruild.

Het totale wagenpark van bedrijfsauto’s van de gemeente bestaat uit circa 100 voertuigen. Breda wil de komende jaren daar waar mogelijk bedrijfsauto’s vervangen door elektrische voertuigen. Op dit moment zijn er nog 5 andere volledig elektrische bestelwagens voor de afdeling Handhaving en Wijkveiligheid in de bestelling. Ook komt er binnenkort nog 1 elektrisch voertuig voor de afdeling Uitvoering beschikbaar. Een klein elektrisch wagentje op boerderij Wolfslaar is ook dit jaar al in gebruik genomen. Ook heeft de afdeling Stadsingenieurs Breda al jaren 5 elektrische auto’s voor werkzaamheden in en om de stad. Als de afschrijvingstermijn verloopt, worden voertuigen de komende jaren daar waar mogelijk vervangen door elektrische exemplaren.

Wethouder Paul de Beer van duurzaamheid: “We kiezen als gemeente voor elektrisch om de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen te verminderen. Dat draagt bij aan onze doelstelling, namelijk geen CO2 uitstoot meer in 2044. We geven zelf het goede voorbeeld en hopen dat steeds meer bedrijven en particulieren overstappen naar elektrisch. We faciliteren dat door laadpalen in de openbare ruimte en in garages. Zo kan iedereen bijdragen aan een schoner Breda”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden