Bezoekers waarderen Beste Binnenstad van Nederland met een 7,9

Foto: Linda Jansen

Breda scoort hoge ogen bij bezoekers van de stad. Dat blijkt uit een enquête die is gehouden in opdracht van de Gemeente Breda. Bezoekers waarderen de Beste Binnenstad van Nederland met gemiddeld een 7,9. Vooral de sfeer (8,1), het aanbod van horeca (7,8) en winkels (7,6) scoren hoge rapportcijfers.

Uit het onderzoek blijkt dat bezoekers zeer tevreden zijn over de bereikbaarheid van de stad, met gemiddeld een 7,8. De laagste score is voor het groen in de binnenstad (6,6).

Breda scoort daarmee vergelijkbaar en op sommige onderdelen iets beter dan in 2015, toen een vergelijkbaar onderzoek is gehouden. Met dit onderzoek wil de gemeente meten wat het effect is van investeringen en activiteiten in de binnenstad. Breda maakt de cijfers bekend op de dag dat het Retailagenda Wintercongres plaatsvindt in Breda.

Wethouder Boaz Adank:
“De positieve cijfers laten zien dat we als binnenstad nog steeds aan aantrekkingskracht winnen. Dat is het resultaat van de vele inspanningen die ondernemers, bezoekers, evenementenorganisatoren en andere partijen in de stad leveren om onze binnenstad nóg mooier en beter te maken. Het is nu zaak om deze positie de komende jaren verder uit te bouwen. Breda heeft immers nog veel meer potentie. Ik hoop dat we die de komende jaren met elkaar mogen verzilveren. En Breda ook buiten onze stads- en landgrenzen stevig en duurzaam zetten als Beste Binnenstad van Nederland!”

Opvallend
Opvallend in het onderzoek is dat Belgen op veel onderdelen Breda positiever beoordelen dan andere bezoekers. Jongeren zijn kritischer over evenementen en het culturele aanbod.

Meer dan de helft van de binnenstadbezoekers komt uit Breda, 10% uit de regio en 10% uit België. Het aantal bezoekers uit steden als Tilburg en Dordrecht is licht gestegen ten opzichte van 2015. Bijna de helft (46%) van de bezoekers komt minimaal één keer per week in de Bredase binnenstad, 19% zelfs (bijna) dagelijks. Drie op de tien bezoekers geven bij een bezoek tussen de € 50 en € 150 uit.

Parkeren
De cijfers van de gemeentelijke parkeergarages laten zien dat automobilisten gemiddeld langer verblijven in Breda. De gemiddelde parkeerduur is gestegen van 3 uur en 45 minuten in 2015 naar 4 uur in 2017. Het aantal parkeerders in de parkeergarages laat een stijging van 5% zien; van 1,4 miljoen in 2015 naar 1,5 miljoen in 2017. Het aantal fietsparkeerders kende in 2 jaar tijd zelfs een stijging van 40,4%

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden