Breda ondertekent Brabantse Deal ‘Nul op de Meter’

De komende 3 jaar 1.000 bestaande woningen in Noord-Brabant Nul-op-de-Meter maken. Dat is de kern van de deal die Breda deze week mede ondertekende.

Met de Brabantse Deal  ‘Nul op de meter’  krijgen huiseigenaren de kans hun woning compleet en duurzaam te renoveren met het geld dat ze zonder energiebesparende maatregelen aan hun energierekening kwijt zouden zijn.

In september 2014 heeft Breda de landelijke deal stroomversnelling ondertekend. De Brabantse deal naar Nul op de Meter is een lokaal vervolg hierop.

Wethouder Selçuk Akinci: “bestaande, energieverbruikende woningen krijgen als het ware een nieuwe jas. Dat verbetert het wooncomfort enorm en geeft werkgelegenheid in de bouwsector. Het is weer een flinke stap in de richting van een klimaatneutraal Breda.”

Wethouder van Lunteren, wethouder wonen: “En energiebesparing drukt de woonlasten, dat scheelt mensen ook een berg geld in hun portemonnee.”

Plaats: 

Breda

Teteringen

Bavel

Ulvenhout

Prinsenbeek

Publicatiedatum: 

10 juli 2015 17 juli 2015

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden