Het Sportcafé kent succesvolle start

Eerste editie Sportcafé
Foto: MOOIWERK

Op 11 oktober kwamen er voor het Sportcafé meer dan 25 sportverenigingen bij elkaar, in het clubgebouw van B.H.V. Push. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, reflectie, humor en discussies werden de bestuurders aan het denken gezet, geïnspireerd en verleid. Het Sportcafé werd georganiseerd door MOOIWERK, een initiatief van Breda Actief.

Het Sportcafé

Voor veel sportverenigingen is het een uitdaging om leden te behouden, voldoende vrijwilligers te vinden en de financiën op orde te houden in het veranderende sportlandschap. Het Sportcafé stond daarom volledig in het teken van vernieuwen. Het werd een avond vol energie en inspiratie. De avond werd geopend door de verenigingsadviseurs van MOOIWERK. Vervolgens was het woord aan Roy Simons van Bureau Negen. ‘’In het begin een beetje confronterend, maar uiteindelijk echt positief verrast door het verhaal van Roy. Het is duidelijk dat de veranderende samenleving ook invloed heeft op het verenigingsleven, daar moeten we wat mee!” Aldus een bestuurslid bij B.H.V. Push.

Tijdens het tweede deel van de avond was het tijd voor actie! De sportverenigingen gingen met elkaar op ‘expeditie’. Door middel van een interactief spel werden de bestuursleden geprikkeld om na te denken over innovatieve, realiseerbare ideeën voor de sport in Breda. ‘’Geweldig om met zoveel diverse verenigingen in Breda eens te sparren. Wij hebben nu zoveel ideeën, hopelijk met het vervolg dat we hier nu ook echt verder mee kunnen.” Aldus een bestuurslid bij UVV’40.

Samenwerking

Aan het eind van de avond deed het bestuurslid van B.H.V. Push een oproep aan de verenigingen om met elkaar samen te werken. Hierop werd bevestigend gereageerd door de clubs! Het Sportcafé gaat verder. De komende periode hebben de sportverenigingen die aanwezig waren, de tijd om samen met hun bestuursgenoten en andere vrijwilligers aan de slag te gaan. Samen kunnen ze verder nadenken over een vernieuwend idee. Op dinsdag 5 februari 2019 krijgen de deelnemers de kans om het idee te pitchen aan een vakjury. Wie is het meest doeltreffend en scoort bij de jury? Dat is de winnaar van de avond! Maar uiteraard gaan alle aanwezige deelnemers naar huis met een sporttas vol ideeën en inspiratie.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden