Overeenkomst getekend voor 24 nieuwe sociale huurappartementen

Foto: Gemeente Breda

Gemeente Breda en ontwikkelaar Maas Jacobs hebben een overeenkomst getekend voor de bouw 24 sociale huurappartementen aan de Meidoornstraat in Breda.

Maas Jacobs gaat de woningen bouwen en Alwel gaat de woningen verhuren aan mensen vanaf 18 jaar met een lager inkomen. Aansluitend tekenden Maas Jacobs en Alwel de aannemingsovereenkomst.

Locatie Anna Rozenkranskerk

Appartementencomplex Anna Roos wordt gebouwd op de plek waar nu de Anna Rozenkranskerk staat. Deze kerk wordt naar verwachting eind 2019 gesloopt om plaats te maken voor de 24 appartementen. Dankzij de coördinatieregeling kan er sneller gebouwd worden. Alwel stelt de woningen naar verwachting in 2020 via www.klikvoorwonen.nl beschikbaar. Het bouwen van meer sociale huurwoningen sluit aan op de ambities van Alwel en de Gemeente Breda. ‘Het is onze ambitie dat er in deze bestuursperiode 6000 woningen gerealiseerd worden of in harde planning staan. Daarvan willen we er 1200 in het sociale segment. De reden hiervoor is het grote tekort in onze stad aan betaalbare woningen. Ik ben dan ook heel blij met deze ontwikkeling aan de Meidoornstraat”, zegt Daan Quaars, wethouder Wonen van Breda.

Gasloos

De tweekamerappartementen van Anna Roos hebben een woonoppervlak van circa 50m2 en zijn geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens. Het ontwerp van het gebouw past bij de directe omgeving en maakt trapsgewijs aansluiting met de naastgelegen gebouwen. De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn 100% elektrisch. Er komt een lift in het gebouw en er is een gezamenlijk dakterras waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden