Burgemeester Depla leest liefdesverklaring voor in gemeenteraad

Foto: wikipedia

De voltallige gemeenteraad schaarde zich donderdag achter een speciale liefdesverklaring. De tekst – een reactie op de omstreden Nashville-verklaring – werd tijdens de raadsvergadering voorgelezen door burgemeester Paul Depla. Alle negen partijen erkennen met de verklaring het recht op vrijheid van meningsuiting, godsdienstvrijheid en geloofsovertuiging.

De gemeenteraad komt met de verklaring in het bijzonder op voor de lhbti-gemeenschap in de gemeente Breda. Afkomst, geloof of geaardheid mogen volgens de tekst geen belemmering zijn: ‘Iedere inwoner of gast van de gemeente Breda mag zijn wie hij of zij wil zijn.’ Tijdens het voorlezen van de verklaring werd de burgemeester ondersteund door de leiders van alle negen partijen in de gemeenteraad.

Nashville-verklaring

De liefdesverklaring is een reactie op de omstreden Nashville-verklaring die op 4 januari in Nederland werd gepresenteerd. In de tekst staat onder meer dat ‘personen met de homoseksuele of transgenderidentiteit’ niet in overeenstemming handelen met de ‘heilige bedoelingen van God’. Verder wordt gesteld dat homoseksualiteit te genezen is.

Het is niet de eerste actie die de gemeente onderneemt om lhbti’ers een hart onder de riem te steken. Op dinsdag werd de regenboogvlag gehesen bij het Stadskantoor.

Namens de hele gemeenteraad las burgemeester Paul Depla het volgende voor:Houden van wie je wilt. Ook als het om…

Geplaatst door Marieke Peereboom – Hoeben op Donderdag 10 januari 2019

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden