Uitbreiding van ‘stop en shop’-straten in Bredase binnenstad

Foto: Pexels

Vanaf deze week geldt de eerste 15 minuten gratis parkeren ook aan de Wilhelminastraat, de Ginnekenweg en de Ginnekenmarkt. De afspraak om deze drie straten toe te voegen, staat in het bestuursakkoord ‘Lef en liefde’. Het college wil hiermee het ‘stop en shop’-principe en het winkelbezoek stimuleren.

“Vanaf vandaag kun je in Breda het eerste kwartier gratis parkeren in alle grote inloopstraten naar het centrum”, volgens Greetje Bos, wethouder parkeren. “De Wilhelminastraat én de Ginnekenweg zijn echte trekkers voor winkelend publiek. Het kwalitatieve winkelaanbod én dit gebaar versterkt de aantrekkingskracht. We hopen dat het ook meer bezoekers oplevert.”

Automobilisten voeren eerst het kenteken in via de parkeerautomaat of de parkeerapp en daarmee is de aankomsttijd automatisch geregistreerd. De nieuwe parkeerautomaten printen geen parkeerticket meer. Eerder is het eerste kwartier gratis parkeren ingevoerd voor de Haagdijk, de Nieuwe Haagdijk, de Boschstraat, de Korte Boschstraat, de Nieuwe Ginnekenstraat, het Pastoor Pottersplein en de Speelhuislaan. Daarmee komt het totaal aantal straten waar deze regeling geldt op tien.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0