Camera’s tegen sluipverkeer vrachtwagens Hazeldonk Oost

Foto: pexels

De Gemeente Breda zet het komend jaar camera’s in om het sluipverkeer van vrachtwagens in het buitengebied van Hazeldonk Oost tegen te gaan.

Er komt een camera te staan dichtbij de T-splitsing Hazeldonkseweg richting Hazeldonk (vlakbij bedrijfsnummer 6548) en een aan de andere kant van deze doorsteek. Gemiddeld gebruiken 70 vrachtwagens per dag deze sluiproute om de drukte op de A16 te vermijden en binnendoor naar de A58 te rijden. Dat zet de leefbaarheid en veiligheid in het buitengebied aanzienlijk onder druk. De proef start medio april en duurt een jaar. Daarna volgt een evaluatie.

Wethouder Greetje Bos: ‘We moeten zuinig zijn op ons prachtige buitengebied. We zien dat veel vrachtwagens de huidige borden negeren en dat tast het karakter, de veiligheid en leefbaarheid van dit gebied ernstig aan. Komend jaar gaan we zien of cameratoezicht helpt om vrachtwagens te weren en de rust in het buitengebied terug te krijgen.’ De camera legt vanaf medio april kentekens vast van vrachtwagens die de doorsteek gebruiken. Eigenaren van de vrachtwagens krijgen bij een 1e overtreding een waarschuwingsbrief van de Gemeente Breda. Vanaf medio mei kan de eigenaar van de vrachtwagen na een overtreding via het CJIB een bekeuring verwachten van €95,- (excl. € 9,- administratiekosten). De Hazeldonksestraat blijft natuurlijk wel toegankelijk voor auto’s, fietsers en vrachtwagens om bedrijfsafval op te halen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden