Stichting Werk aan de Wijk stopt binnenkort

Foto: Asja Vossen

Stichting Werk aan de Wijk heeft besloten de stichting op korte termijn op te heffen omdat het, ondanks alle inspanningen van betrokkenen en subsidie van de gemeente, toch niet mogelijk bleek de organisatie gezond te maken. De uitgaven en de inkomsten blijven te ver uit elkaar liggen.

Het stichtingsbestuur is in gesprek met de 12 medewerkers en ruim 100 deelnemers en vrijwilligers over wat het voor hen betekent. Klussen tot 1 augustus worden in ieder geval afgerond.

Werk aan de Wijk is al jarenlang een begrip in Breda. De organisatie helpt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt om werkervaring op te doen als voorbereiding op een betaalde baan. In de zomer van 2018 is een document opgesteld over de overgang van Werk aan de Wijk van gemeente naar onafhankelijke stichting. Daarin stond de ambitie een groei te realiseren om de organisatie gezond te maken. Met enorm veel energie en betrokkenheid hebben alle betrokkenen zich hier het afgelopen jaar voor ingezet. Helaas blijkt nu dat de groei niet tot stand is gekomen. Bovendien ontstaat in de kosten van Werk aan de wijk een tegenvaller omdat – naar pas dit jaar bleek – de CAO Sociaal Werk verplicht van toepassing is. Die verplichting leidt tot hogere personeelskosten. Door het niet kunnen realiseren van voldoende groei en de hogere kosten ziet het stichtingsbestuur zich nu genoodzaakt de stichting op te heffen.

Medewerkers en deelnemers van Werk aan de Wijk zijn donderdag 13 juni over de ontwikkelingen geïnformeerd. De Gemeente Breda gaat de komende tijd in gesprek met de deelnemers van Werk aan de Wijk zodat mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kunnen blijven rekenen op hulp en begeleiding naar werk. Met klanten van Werk aan de Wijk wordt persoonlijk contact opgenomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden