34 nieuwe duurzame woningen in Bavel

Foto: Pexels

Gemeente Breda en de ontwikkelingscombinatie HPO en Van Wijnen Breda hebben overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van de laatste fase van Eikberg in Bavel.

De ontwikkeling omvat in totaal 34 woningen Daarvan zijn er 11 woningen bedoeld voor starters die in nauw overleg met de doelgroep worden ontworpen (CPO). Jongeren krijgen zo de mogelijkheid om voor een acceptabele prijs een woning te kopen. Naast de starterswoningen komen er op deze locatie 14 tweekappers en 9 vrijstaande woningen. Alle woningen worden duurzaam, gasloos en zijn toekomstbestendig.

Behoefte aan woningen

Wethouder Paul de Beer van stedelijke ontwikkeling: “Breda wil de komende jaren 6000 woningen bouwen Er is grote behoefte aan middendure en starterswoningen in Breda en zeker ook in Bavel. Dit plan voorziet daarin en levert zo ook een mooie bijdrage aan de woningambities van Breda”.

De gemeente heeft de grond verkocht aan de ontwikkelcombinatie om de woningbouw mogelijk te maken, De komende maanden werkt de ontwikkelcombinatie de plannen verder uit. De verwachting is dat de verkoop in de eerste helft van 2020 kan starten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Van de Water Makelaars te Breda, telefoon (076) 524 2400 of per mail: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden