Energiek Innovatief Hoge Vucht kan rekenen op steun gemeente

Foto: CC0/Public Domain

Het bewonersinitiatief Innovatief Hoge Vucht kan nu echt van start. Het initiatief kan op zowel financiële als materiële steun van de gemeente Breda rekenen tot 1 juli 2020.

Wethouder Miriam Haagh: “Het vuurtje dat is aangewakkerd in de Hoge Vucht houden wij graag brandend. Hoge Vucht is altijd al een wijk geweest waar veel energie bij bewoners zit. Dat bleek ook weer na het beëindigen van Werk aan de wijk. Daarom willen we dit bewonersinitiatief in de startfase graag ondersteunen. We zien dit initiatief ‘voor en door vrijwilligers’ als een mooie aanvulling op het palet aan initiatieven en organisaties die al in de Hoge Vucht aanwezig zijn”.

Door en voor bewoners

Innovatief Hoge Vucht is een initiatief door én voor bewoners van de wijk, gerund door vrijwilligers. Het is erop gericht om activiteiten voor de wijk – die bijdragen aan de sociale cohesie van de wijk – te behouden én nieuwe activiteiten te ontplooien. Ze denken aan bijvoorbeeld een klussendienst, naaiatelier, fietsatelier, ruilwinkel en woonzorgdiensten. Vanuit een centrale locatie kunnen vrijwilligers activiteiten (blijven) ontplooien en kan tevens een mooie kruisbestuiving plaatsvinden met ZZP’ers, kleine ondernemers, studenten, bewoners en ‘talenten’ in de wijk. Jeannette Hebinck, een van de initiatiefnemers is enthousiast: “Samenwerken geeft kracht! Dat laten we in de Hoge Vucht weer zien. Want door het enthousiasme en de inzet van een grote groep wijkbewoners kunnen we weer aan de slag en echt iets betekenen voor de wijk.”

Overbruggingsimpuls van 60.000 euro

De gemeente geeft de initiatiefnemers een overbruggingsimpuls van 60.000 euro tot 1 juli 2020. Innovatief Hoge Vucht gaat met deze impuls het pand aan de Meerhoutstraat huren als centrale locatie voor de activiteiten, en als broeinest voor bijvoorbeeld kleine ondernemers en ZZP’ers in de wijk. De gemeente Breda stelt ook de bestaande inventaris van Werk aan de wijk in bruikleen ter beschikking aan Innovatief Hoge Vucht. Daarnaast stelt de gemeente een businesscoach beschikbaar. Doel van de impuls is om het initiatief te helpen op eigen benen te staan. Ieder kwartaal zullen gesprekken worden gevoerd over de voortgang van het initiatief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden