Milieuzone in centrum Breda blijft van kracht

Foto: Asja Vossen

In 2007 heeft de gemeente Breda een milieuzone voor vrachtverkeer ingesteld. Dit besluit moet periodiek verlengd worden, dat heeft het college van B&W onlangs gedaan voor een periode tot en met 2022.

Door de milieuzone worden alleen schone vrachtauto’s in de stad toegelaten waardoor de luchtkwaliteit verbetert, zo laat de gemeente weten. Vrachtwagens met een emissiestandaard van minimaal Euro 4 zijn in de milieuzone toegestaan.
Aanscherping toelatingscriteria vanaf 2022 Breda kijkt nu samen met andere gemeenten naar mogelijkheden om de eisen voor zowel vrachtverkeer en het verkeer van bestelbussen aan te scherpen. Daarbij wordt met name gekeken naar de mogelijkheid een milieuzone met een toelating vanaf emissiestandaard Euro 6 in te voeren.

Vanaf 2022 wordt dit voor gemeenten mogelijk. Deze aanscherping wordt gezien als een tussenstap naar de invoering van een Zero Emissie Zone die vanaf 2025 door gemeenten ingevoerd kan worden. Wethouder Boaz Adank: “Willen we als stad in 2044 echt CO2-neutraal zijn dan moeten we verschillende maatregelen nemen. Daarom behouden we nu de huidige zone en werken we samen met gebruikers aan een zero-emissie zone.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden