Binnenstad krijgt pop-up fietsenstalling in de weekenden

Foto: Pixabay

Vanaf het weekend van 22 november wordt het nog een stukje makkelijker voor het uitgaanspubliek in Breda om fietsen te parkeren op een plek waar het ook echt is toegestaan.

Naast de bemande stalling aan de Kraanstraat is er dan namelijk ook de mogelijkheid om je fiets te parkeren bij de nieuwe pop-up fietsenstalling aan de Nieuwe Prinsenkade, zo laat de gemeente weten. Die komt ter hoogte van de taxistandplaatsen. De pop up-fietsenstalling is er speciaal voor de vrijdag-en zaterdagavonden.

Voorkomen gevaarlijke situaties

De pop up-fietsenstalling is er speciaal voor de twee drukste avonden in het weekend. Op die dagen ontstaan vooral ter hoogte van de Hoge brug steeds vaker gevaarlijke situaties omdat grote aantallen foutgeparkeerde fietsen het voor hulpdiensten bijna onmogelijk maken om doorgang te vinden. Wethouder Greetje Bos: Met de pop up-fietsenstalling creëren we een plek waar iedereen zijn fiets op een speciaal daarvoor bestemde plek kan parkeren. Juist op de avonden waar er het meest behoefte aan is. En ja, het is 3 minuutjes verder lopen, maar de veiligheid neemt daarmee wel toe en dat is in ieders belang. Je moet er toch niet aan denken dat een stel fout geparkeerde fietsen de oorzaak is dat de ambulance net te laat bij je aan de deur komt?!

De komende periode wordt het uitgaanspubliek door de aanwezige gastheren en boa’s in de stad geïnformeerd en gewezen op de nieuwe fietsenstalling.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden