Breda zet jeugdhelden in het zonnetje

Foto: Gemeente Breda

Op de dag van de rechten van het kind heeft Breda afgelopen dinsdag voor de tweede keer haar jeugdhelden in het zonnetje gezet.

Uit de 7 voordrachten zijn er door de jury 3 Bredase jeugdhelden gekozen. Zij hebben voor hun bijzondere prestaties een lintje met de titel “Jeugdheld van Breda” ontvangen van burgemeester Paul Depla en Marianne de Bie, wethouder jeugd. Met dit initiatief wil de gemeente Breda speciale aandacht voor jongeren die zich het afgelopen jaar hebben ingezet om Breda een nog mooiere en sociale plek in Nederland te maken.

Evi de Jongh, 14 jaar zamelt geld in voor kankerbestrijding

Evi zamelt al heel wat jaren geld in voor kankerbestrijding. Zij is hier mee begonnen, omdat haar opa een paar jaar geleden getroffen werd door kanker. Evi houdt ook acties op haar school Scala. Zij heeft een avond georganiseerd voor KIKA en samen met burgemeester Paul Depla de opening gedaan. Aan het eind heeft ze ook de cheque met de opbrengst € 10.071,94 in ontvangst genomen. Evi is een mooi voorbeeld van hoe je je al jong kunt inzetten voor het goede doel.

Guusje Hofman, 15 jaar, geeft training en is vrijwilliger bij voetbalclub UVV’40

Guusje is een voorbeeld voor de jeugdleden van een echte familieclub met ambitie UVV’40. Zij geeft 2x per week training aan de jongensteams en het meisjesteam van de JO9-5M en op zaterdag coacht ze de wedstrijden van het team. Daarnaast helpt ze in de projectgroep Grote Clubactie en bij activiteiten zoals het jeugdtoernooi. Echt een superheldin van de club en een mooi voorbeeld voor haar inzet voor gelijkwaardigheid tussen meisjes en jongens.

Dunya van Bergen, 10 jaar, heeft een jaar lang in de leerlingenraad gezeten van basisschool De Wildert.

Dunya zat namens de leerlingen in groep 6 in de leerlingenraad. Zij heeft zich ingezet om afval te scheiden in de klassen, omdat zij dit thuis al deed. Ook heeft zij het idee aangedragen om tijdens de kerstperiode geld op te halen voor de Plastic Soup Foundation. Hiervoor is een activiteitenveiling gehouden op de school, waarbij zowel ouders als leerlingen betrokken waren. Het mooie van dit gelopen traject is de overtuiging van Dunya. De wil om rekening te houden met de ander is heel groot. De kunst die zij verstaat om aan alle mensen groot en klein uit te leggen waarom het goed is om rekening te houden met het milieu is indrukwekkend en hartverwarmend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden