Kinderboerderij Parkhoeve is voortaan rookvrij

Foto: Rookvrij.nl

Kinderboerderij Parkhoeve in Breda-Noord is voortaan rookvrij en draagt daarmee bij aan een gezonde Bredase jeugd en aan een ‘rookvrije generatie’. Wethouder van Gezondheid, Miriam Haagh, verklaarde het terrein op donderdag 28 november officieel rookvrij.

In Breda zijn steeds meer plekken waar veel kinderen komen rookvrij. Deze beweging is ook zichtbaar bij kinderboerderijen; zo zijn Wolfslaar en De Zandberg ook al geheel rookvrij. Kinderboerderij Parkhoeve ervaart veel steun van bezoekers om het terrein rookvrij te verklaren. Zo zijn bezoekers het met Parkhoeve eens dat een rookvrije jeugd gestimuleerd moet worden en dat kinderen weg moeten blijven van de giftige stoffen van tabak.
Miriam Haagh: “Iedereen wil toch dat kinderen rookvrij spelen, leren en opgroeien? Daarom hebben wij ons – samen met vele Bredase partijen – aangesloten bij het landelijke project ‘rookvrije generatie’.

Gelukkig zie ik op vele plekken in Breda initiatieven ontstaan op dit gebied; bij scholen, bij sportclubs, in speeltuinen, etc. Ook Parkhoeve is daarin een mooi Bredaas voorbeeld. Een welkome aanvulling voor onze Bredase jeugd.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden