Verkeersonderzoek Graaf Hendrik III Laan en Willem van Oranjelaan

Foto: Pexels

De afwikkeling van het verkeer op de Graaf Hendrik III Laan van en naar de Graaf Engelbertlaan loopt momenteel minder goed. Ook zijn er gevaarlijke en onveilige verkeerssituaties. Dit komt door de huidige inrichting en het grote aantal verkeersbewegingen. Een nieuw ontwerp voor de kruisingen is dus wenselijk.

Het onderzoeksbureau Mobycon gaat in opdracht van de gemeente een verkeersonderzoek uitvoeren. Met behulp van camera’s bij de kruispunten op en rond de Graaf Hendrik III Laan en de Willem van Oranjelaan worden verkeersstromen gemeten. Het onderzoek loopt in de periode van 29 januari tot en met 8 februari. Bewoners en andere belanghebbenden worden daarna betrokken bij de ontwikkeling van de plannen.

Een solitaire aanpak van deze kruisingen is ongewenst, vanwege de samenhang met de omgeving. In een ruimtelijk-verkeerskundige studie moet blijken hoe alle projecten op elkaar ingrijpen en welke ingrepen nodig en wenselijk zijn. Een verkeersonderzoek naar de verkeersstromen is hierbij van belang.

Locaties van de kruisingen waar de camera’s komen
• Graaf Hendrik III laan – Piet Heynlaan – Graaf Hendrik III plein
• Graaf Hendrik III laan – Langendijk – Kortenaerlaan
• Graaf Hendrik III laan – Zaart
• Graaf Hendrik III laan – op- en afritten Graaf Engelbertlaan
• Willem van Oranjelaan – Mozartlaan
• Willem van Oranjelaan – Händellaan – Verdilaan – Ravellaan
• Willem van Oranjelaan – Ruitersboslaan – Chopinstraat
• Willem van Oranjelaan – Baronielaan – Duivelsbruglaan – Burg. Kerstenslaan

De gemeente hecht grote waarde aan de privacy van inwoners en bezoekers aan de stad. De camerabeelden hebben een lage beeldkwaliteit die voldoende is om voertuigen, fietsers en voetgangers te kunnen onderscheiden. Nummerborden kunnen niet gelezen worden en gezichten zijn niet herkenbaar. De beelden worden ook alleen voor dit specifieke onderzoek gebruikt en niet voor andere doeleinden en worden verwijderd na afronding van het onderzoek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden