Omgevingsvergunning verleend voor moskee Vlaanderenstraat

Foto: Asja Vossen

Het College van burgemeester en wethouders heeft op 2 juni opnieuw een omgevingsvergunning voor het bouwplan van de moskee  aan de Vlaanderenstraat 1 verleend. Het bouwplan is niet veranderd maar de aanvraag is beter onderbouwd.

Dit naar aanleiding van de uitspraak van de rechter, zo laat de gemeente Breda vandaag weten.

Uitspraak rechter december 2019

De Islamitische Stichting Nederland Yeni Camii Breda heeft op 18 februari 2019 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend voor de nieuwbouw voor de moskee op de locatie Vlaanderenstraat 1. Op 27 augustus 2019 heeft het College van burgemeester en wethouders de vergunning verleend. De voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft op 2 december 2019 besloten:

  • De omgevingsvergunning van 27 augustus 2019 voor het bouwen van de moskee te vernietigen.
  • De 2 ingediende beroepen gegrond te verklaren.
  • De opdracht aan het College van burgemeester en wethouders te geven om een nieuw besluit te nemen op de aanvraag omgevingsvergunning van 18 februari 2019. In dit nieuwe besluit moet de gemeente rekening houden met de inhoudelijke punten uit de uitspraak van de voorzieningenrechter.

Op 9 januari 2020 heeft het college hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank. Hierop is nog niet beslist. Op 2 juni 2020 heeft het college het nieuwe besluit genomen en de omgevingsvergunning verleend.

Nieuwe vergunning inzien

De omgevingsvergunning (met afwijking van het bestemmingsplan) is op 2 juni verleend. Deze vergunning en het bouwplan voor de moskee kunt u 6 weken lang inzien van 5 juni tot en met 16 juli 2020 via www.officielebekendmakingen.nl  of www.overheid.nl(externe link). Ook kun u het plan inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl > plannen zoeken > zoek op adres ‘Vlaanderenstraat 1’ of vul het plannummer in: NL.IMRO.0758.AB2019219002-VG02.

Het nieuwe besluit maakt onderdeel uit van het hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtsspraak van de Raad van State. Het college heeft het nieuwe besluit aan de Raad van State toegestuurd. Alleen de mensen die eerder een beroep bij de rechtbank hebben ingediend, kunnen op dit nieuwe besluit reageren en een voorlopige voorziening aanvragen bij de Raad van State.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden