Noodverordening voor delen van Breda niet langer van kracht

Foto: Renkum Nieuws

De noodverordening die van kracht was in de wijken Hoge Vucht, Doornbos-linie, Centrum (+Vastgebied), Tuinzigt, Haagpoort en Haagse Beemden is door burgemeester Depla op zondag 31 januari om 21.00 uur ingetrokken.

Dit gebeurde in afstemming met het OM en de Politie, in de lokale driehoek, zo laat de gemeente weten.

Er waren geen signalen meer die aanleiding gaven om de noodverordening langer in stand te houden. De oproep aan alle inwoners blijft om zorgelijke informatie en signalen van opruiing en plannen tot rellen te blijven delen via www.politie.nl. Dit heeft de politie de afgelopen dagen enorm geholpen om de rust op straat te bewaren in Breda.

Burgemeester Paul Depla: “Het is de afgelopen dagen gelukkig weer rustig in Breda. Met dank aan alle politiemedewerkers die zich hier avonden en nachtenlang voor hebben ingezet. We werken in dit soort situaties informatie gestuurd. Op dit moment zijn er geen verontrustende signalen die erop wijzen dat de openbare orde en veiligheid bedreigd wordt. De noodverordening is een stevig middel dat we alleen in willen zetten als de situatie echt dreigend is. Natuurlijk blijven we wel scherp op ontwikkelingen en houden we een vinger aan de pols. De aanwezigheid van de jongerenwerkers en bijvoorbeeld de SOS-medewerkers in de Hoge Vucht en de mensen van Scorpions in Tuinzigt helpen ons in verbinding te blijven met de wijkbewoners om beter te weten wat er speelt.”

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden