Er wordt iets voor de Bredase horeca georganiseerd, belooft 538

Foto: Breda Nieuws

De Bredase horeca krijgt geen rol bij het Fieldlab-event Oranjedag, maar Radio 538 wil wel iets anders met lokale horecaondernemers organiseren. Die compensatie is door de radiozender toegezegd, volgens KHN Breda-voorman Johan de Vos. Hij was één van de critici van het Koningsdag-testevenement op het Chasséveld.

Hoop
“Het is iets in de stad, bedoeld vóór de stad en in samenwerking met de stad en met de horeca. Persoonlijk hoop ik dat er iets moois uitkomt”, zegt De Vos over de belofte van 538. Wat het aanbod precies inhoudt, houdt hij nog voor zich. Hij wil de mogelijkheden eerst bespreken met de achterban van KHN in Breda.

Rol spelen
Een rol spelen op het festival Oranjedag zelf, dat op 24 april plaatsvindt, bleek tijdens een gesprek tussen de radiozender, horeca en gemeente niet mogelijk. “Vanuit de kant van Radio 538 snap ik dat ook wel, zij hebben ook partners met wie ze in zee gaan”, begrijpt De Vos. Er wordt voor dit evenement bijvoorbeeld samengewerkt met verschillende leveranciers uit de evenementenwereld.

Zorgen
Ondanks de toezegging van 538 bestaan er nog altijd zorgen over het event. De voorzitter van de Stichting Chasséveld, die spreekt namens de bewoners aan het terrein, zei eerder het gevoel te hebben ‘als ratten in de val’ te zitten. Omwonenden hadden liever van tevoren een inspraakprocedure gehad. Wel komt er op maandag een debat over het toelaten van het testevenement door burgemeester Depla. De oppositie in de gemeenteraad vraagt zich onder meer af waarom de raad pas deze week is ingelicht.

Reacties

Cookieinstellingen