Valkenberg deels afgesloten na ontruiming op Koningsdag

Foto: Breda Nieuws

De ingangen van het Valkenberg-park waren woensdag deels afgesloten na de ontruiming van een dag eerder. Feestende mensen hielden zich toen, op Koningsdag, niet aan de coronamaatregelen. Daarom vond de gemeente het noodzakelijk om het park een dag later opnieuw alleen te openen met toegangscontroles.

Controle door beveiligers
Door de gedeeltelijke sluiting is het park rustiger dan een dag eerder. Verschillende ingangen zijn net als op dinsdag afgesloten en bij de uitgangen die open zijn worden door beveiligers tassen gecontroleerd. Fietsers moeten afstappen. Naar verwachting zullen alle ingangen op donderdag gewoon weer geopend zijn.

Noodverordening op Koningsdag
Een dag eerder, op Koningsdag, was er door drukte in het centrum een noodverordening van kracht. Vanaf 17:00 uur moest de horeca in het park, het stationsgebied en de rest van het centrum haar deuren sluiten. Bij het park stond bijvoorbeeld een grote rij met mensen die naar binnen wilden. In het park werd meer bier gedronken dan toegestaan en hielden feestvierders geen anderhalve meter afstand. Daarom werd het Valkenberg door de ME ontruimd. Om 22:00 trok burgemeester Depla de noodverordening weer in.

Reacties

Cookieinstellingen