Jongeren kunnen nu ook bij Breday binnenlopen met vragen

Het team van Breday en wethouder Adank
Foto: Gemeente Breda

Sinds afgelopen maandag is de fysieke locatie van Breday geopend aan de Gravinnen van Nassau Boulevard 3, gelegen aan het station aan de Belcrum zijde. Bredase jongeren tussen de 18 en 27 jaar die vragen hebben over geld, studie, werk en zorg kunnen terecht bij Breday. Dat konden ze al via de digitale weg op de website Breday.nl, die in maart 2021 werd gelanceerd. Maar nu dus ook bij een fysiek punt waar het team van Breday voor ze klaarstaat.

Breday.nl

Wethouder Boaz Adank verrichte vandaag de opening: “Jongeren kunnen bij Breday terecht voor hulp bij hun studie, werk, zorg en geld. Dat zijn serieuze onderwerpen. Onderwerpen die je niet altijd via een digitale weg wilt bespreken. Daarom vonden we het belangrijk dat er ook een fysieke locatie kwam waar je gewoon binnen kunt lopen met je vragen, maar waar we ook ruimte hebben voor bijeenkomsten en workshops. Dat is nu gelukt en daar zijn we bijzonder trots op!”

Op het juiste moment

De komst van Breday.nl in maart van dit jaar heeft haar vruchten al afgeworpen. Door het coronavirus is de situatie op de arbeidsmarkt in rap tempo verslechterd en jongeren werden hiervan extra de dupe. Hulp was bij deze doelgroep hard nodig. Dat was ook terug te zien in het aantal hulpvragen dat sinds de lancering van de website is binnengekomen. Maar liefst 150 jongeren tussen de 18 en 27 jaar gaven via de digitale weg aan advies of hulp te kunnen gebruiken bij de thema’s werk, studie en geld. De jongerenregisseurs binnen het team van Breday gingen aan de slag met deze hulpvragen. Ze stelden samen met de jongere een plan op om stapsgewijs tot een oplossing te komen, waarna de jongere idealiter weer zelfstandig verder kan. De jongerenregisseurs zijn er voor de jongeren en schakelen namens hen met collega’s van verschillenden afdelingen en maatschappelijke samenwerkingspartners.

Activiteiten

De ruimte van Breday bij het station zorgt ervoor dat jongeren nu makkelijk binnen kunnen lopen om een goed gesprek te voeren, workshops bij te wonen en om werk of stageplekken te vinden. Zo zit deze openingsweek vol met leerzame workshops en een meet&match met lokale werkgevers. Het volledige programma is te lezen op www.breday.nl. De wens is om deze workshops in de toekomst structureel aan te bieden in samenwerking met alle maatschappelijke partners,

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen