Tegeltaxi: laat je tuintegels gratis ophalen

Foto: Gemeente Breda

Vervang jij tegels voor groen? Je kunt je tegels gratis laten ophalen door de tegeltaxi van de gemeente Breda, onderdeel van het NK Tegelwippen.

Breda wordt steeds groener

Op zaterdag 10 juli rijdt de Tegeltaxi weer door de stad na een succesvolle eerste keer in juni. Er zijn die dag bijna 3.000 tegels opgehaald op 30 adressen in Breda. Wethouder Paul de Beer hielp toen mee als bijrijder om de tegels op te halen: “Geweldig om te zien dat zoveel mensen gehoor geven aan de oproep om tegels te vervangen door groen. Elke tegel telt! 3000 tegels minder is weer vele planten erbij. Met de tegeltaxi maken we het extra aantrekkelijk voor mensen om tegels te wippen. Zo wordt Breda steeds groener”

NK Tegelwippen

Deze actie wordt gehouden in het kader van het NK Tegelwippen 2021. Breda gaat hierbij de strijd aan met gemeente Tilburg in (misschien wel) de spannendste derby van het NK-Tegelwippen 2021. Wie verruilt de meeste (tuin-)tegels voor groen? Tijdens het NK houdt de gemeente Breda diverse acties. Inwoners die tegels vervangen door groen kunnen een tuinbon verdienen (hierbij geldt op=op), sportfanaten en sportclubs kunnen een clubbonus verdienen en er is een actie voor bedrijventerreinen. De tegeltaxi rijdt naast zaterdag 10 juli 2021 ook nog op zaterdag 28 augustus 2021 en zaterdag 18 september 2021. Het minimum in te leveren aantal tegels is 1 m2.

  • KLIK HIER om je op te geven NK Tegelwippen | Breda.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen