Breda start voucheractie ‘Breda bespaart mee’ voor verduurzamen woning

Foto:

Vanaf 1 februari kunnen Bredanaars €85 euro subsidie aanvragen om hun huis te verduurzamen. De voucheractie ‘Breda bespaart mee’ is bedoeld om mensen te helpen om eenvoudige energiebesparende maatregelen te treffen en zo het energieverbruik te verminderen.

De gemeente stelt 17.500 vouchers beschikbaar. De vouchers kunnen bij de lokale ondernemers ingewisseld worden voor ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Zowel huurders als woningeigenaren komen in aanmerking. De voorraad is beperkt.

Carla Kranenborg- van Eerd: ‘We gaan van het gas af, dat staat vast. De komende decennia gaan we op andere manieren onze huizen verwarmen. Hoe precies, dat staat nog open. De komende tijd gaan we dat met elkaar verder ontdekken. Deze actie is al een mooie, concrete stap waarmee we maar liefst 17.500 huishoudens helpen hun energieverbruik en daarmee hun -rekening te verlagen. De producten zijn overigens op te halen bij lokale ondernemers. We vinden het belangrijk hen te steunen in deze tijden’.

Wim Leerves, voorzitter Gezamenlijke Huurderskoepels Breda: ‘Voor huurders is deze regeling een manier om met kleine veranderingen zelf bij te dragen aan het verduurzamen van hun woning. En, niet onbelangrijk in deze tijd van hoge energieprijzen, invloed uit te oefenen op de hoogte van hun energierekening. LED op: samen besparen we meer!’

De subsidie is tot 1 augustus aan te vragen via www.woonwijsbreda.nl. De aanvrager krijgt een voucher thuisgestuurd die bij een lokale bouwmarkt kan worden ingeleverd. Mensen die al eerder gebruik gemaakt hebben van de voorloper van deze regeling, komen nu niet in aanmerking.

Jessie Bekkers – van Rooij, bestuurder Laurentius, namens de drie Bredase woningcorporaties: ‘De corporaties zijn goed op weg met het isoleren en verduurzamen van de huurwoningen in Breda. Maar we kunnen niet alles tegelijk en ook niet alles alleen. Door deze goede actie van Gemeente Breda kunnen huurders zelf ook initiatieven nemen en duurzame aanpassingen doen in hun woning. De gratis vouchers helpen huurders concreet om mee te doen. Alle kleine beetjes helpen. Wij attenderen onze huurders zéker op deze actie en hopen dat veel huurders gebruik maken van de gratis voucher’.

Bron: Gemeente Breda

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen