Gemeente Breda start tenderprocedure voor Coulissen West in Spoorzone

Foto: Breda Nieuws

De Gemeente Breda start vandaag de openbare tenderprocedure voor de ontwikkeling van de locatie Coulissen West in het Stationskwartier van Breda. Voor de vraaggerichte ontwikkeling, realisatie en exploitatie van buitenruimte en een functiemix van circa 40.000 m² zoekt de gemeente Breda een samenwerkingspartner met visie op en geloof in Breda én in deze plek.

Gevraagd: conceptuele denkkracht en kapitaal

De gemeente zoekt partijen in de rol van ontwikkelaar, belegger, bouwer en/of exploitant met durf en visie om deze commercieel aantrekkelijke kans te pakken. Een samenwerkingsgerichte partner die conceptuele denkkracht combineert met investeringskracht voor het maken van een inspirerend en haalbaar plan. Deze marktpartij neemt de grond af van de gemeente en brengt Coulissen West daadwerkelijk tot realisatie. Wie zorgt voor de dynamische en toekomstbestendige invulling van de laatste (grote) beschikbare ruimte in het Stationskwartier?

Uitdagende opgave in het hart van het Stationskwartier

Coulissen West is een deelgebied van het Stationskwartier. Dit kwartier wordt de ‘lobby’ van Breda: dé ideale ontmoetingsplek. Het wordt een gebied om 24/7 in te wonen, ondernemen, werken, en recreëren. Coulissen West leent zich bij uitstek voor een dynamische en hoogstedelijke functiemix, zoals flexibele werk- en vergaderconcepten, hotel, short- en longstay wonen en horeca. De gemeente Breda geeft marktpartijen de ruimte om met een eigen creatieve en specifieke invulling te komen. In het gebied is ruimte voor een vastgoedprogramma van circa 40.000 m². De ontwikkelingsopgave is integraal: de gemeente verwacht dat de afnemer van de grond niet alleen gebouwen realiseert, maar ook parkeergelegenheid en buitenruimte.

Transparante en efficiënte selectieprocedure

De ontwikkeling van Coulissen West vraagt om een ervaren en krachtige partij of consortium die deze uitdaging met beide handen aangrijpt. De opgave is complex en vraagt om een creatieve aanpak met visie en daadkracht. In de zoektocht naar deze samenwerkingspartner kiest de gemeente voor een efficiënte selectieprocedure. Alle geïnteresseerde marktpartijen worden in de gelegenheid gesteld aan de selectieprocedure voor Coulissen West mee te doen. Het doel is één partij te selecteren en gezamenlijk een exclusiviteitsfase te doorlopen die gericht is op de verdere planontwikkeling en realisatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen