Preventiemarkt woninginbraken op zaterdag 28 maart in Prinsenbeek

Op zaterdag 28 maart organiseert de Gemeente Breda een preventiemarkt over woninginbraken. Inwoners van Prinsenbeek zijn tussen 11.00 en 14.00 uur van harte welkom in zalencentrum ‘Marktzicht’ aan de Markt in Prinsenbeek.

Het thema dit jaar is: Houd uw klepraam dicht! Maak het inbrekers niet te gemakkelijk!

Wat gebeurt er tijdens deze bijeenkomst?

De politie laat zien hoe gemakkelijk een inbreker een woning kan binnenkomen. De politie geeft tips hoe inbraakleed voorkomen kan worden door bijvoorbeeld beter hang- en sluitwerk, maar ook door het aanpassen van gewoontegedrag van mensen.
In verschillende buurten in Prinsenbeek is inmiddels een buurtpreventieproject van start gegaan. Medewerkers van Buurtpreventie Breda vertellen hoe zo’n project een positieve invloed heeft op het inbraakcijfer in een buurt en hoe een buurtpreventiegroep ook het buurtgevoel een oppepper kan geven. In Prinsenbeek zijn inmiddels vier buurtpreventieprojecten van start gegaan: buurtpreventie de Staart, Prinsenbeek Centrum, de Neus en Haverdijk/Plantsoen.

Het InbraakPreventieTeam van de Ateagroep (onderdeel van de Gemeente Breda) is ook aanwezig. Belangstellenden kunnen met medewerkers een afspraak maken om de woning gratis te laten inspecteren op inbraakgevoelige punten. Op basis van een offerte kunnen mensen zelf aangeven welke onderdelen zij uitgevoerd willen hebben. Bewoners kunnen de maatregelen uiteraard ook zelf uitvoeren.
In lijn met het thema ‘Houd uw klepraam dicht!’ zijn er op deze markt speciale ‘kozijnopslot-hoekjes’ te koop tegen een sterk gereduceerde prijs.

Waarom een preventiemarkt over woninginbraken?

De meeste inbraken vinden plaats in de middag- en avonduren. De achterkant van woningen is voor de inbreker de meest bezochte plek om zich toegang tot een woning te verschaffen. Tijdens deze preventiemarkt krijgen bewoners tips over het (beter) beveiligen van hun woning.

Actie van de dag

De eerste 20 bezoekers die zich op deze preventiedag om klokslag 11.00 uur melden bij de kraam van het InbraakPreventieTeam krijgen een gratis woninginspectie, uitgevoerd door de preventieadviseurs van de Ateagroep, inclusief een offerte van uit te voeren maatregelen. Als mensen met de uitvoering akkoord gaan, dan krijgen zij 25% korting op de arbeidskosten en materiaalkosten.
De volgende 30 bezoekers die zich melden bij de kraam krijgen gratis een SDNA-pakket ter waarde van € 80,-. Met de inhoud van dit pakket kunnen bewoners hun eigendommen onzichtbaar markeren zodat deze na een diefstal niet interessant zijn voor helers. Ook met deze bezoekers kan een afspraak worden gemaakt voor een gratis woningcheck.
De bezoekers 50-70 krijgen gratis 2 setjes kozijnopslot-hoekjes ter waarde van € 24,- om de klepramen van de woning beter te beveiligen. Ook krijgt deze groep bezoekers een kosteloze woningcheck en ontvangt men uit handen van de preventieadviseurs beide setjes. Als men besluit om de montagewerkzaamheden te laten uitvoeren door de monteurs van Atea worden de kozijnopslot-hoekjes gratis gemonteerd.

Afspraak InbraakPreventieTeam

Bezoekers van de preventiemarkt kunnen tijdens de markt een afspraak maken met het  InbraakPreventieTeam voor een woninginspectie. Dit team werkt met PolitieKeurmerk gecertificeerde preventieadviseurs. De montagewerkzaamheden worden onder meer uitgevoerd door medewerkers die zijn gerekruteerd bij Uitzendbureau 65+ aan de St. Annastraat in Breda.
Bewoners kunnen ook na deze markt een afspraak met het InbraakPreventieTeam maken voor een woninginspectie. Dat kan per telefoon via nummer (076) 531 01 80 of per e-mail via [email protected].

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden