Scholieren Technasium bedenken fietsstopstang

Scholieren van het Technasium Newman College hebben in opdracht van de Gemeente Breda nagedacht over de vraag hoe het voor fietsers comfortabeler gemaakt kan worden om te moeten stoppen bij een rood verkeerslicht. De scholieren constateerden dat fietsers veelvuldig de drukpaal gebruiken om tegenaan te leunen, zodat ze niet af hoeven te stappen. Dat bracht hen op het idee om een fietsstopstang te ontwerpen.

Stopstang

De verkeersregelinstallaties in Breda worden zo fietsvriendelijk mogelijk ingericht, met detectielussen en meerdere malen per cyclus groen licht. Toch kan niet voorkomen worden dat fietsers voor rood licht moeten stoppen. De stopstang maakt het mogelijk om met meer mensen achter elkaar te gaan staan zonder af te stappen. Het is nog verder geperfectioneerd door er knoppen op aan te brengen waardoor de fietser zichzelf beter af kan zetten en makkelijker weg kan rijden.

Het idee moet nog verder uitgewerkt worden maar de Gemeente Breda wil zeker bekijken of dit idee in de praktijk uitgevoerd kan worden.

Wethouder Selcuk Akinci van Mobiliteit: “Hieruit blijkt maar weer dat je goede, nieuwe ideeën niet achter een bureau op het stadskantoor bedenkt, maar juist samen met de stad. De scholieren van het Newman zijn de fietsers van vandaag die met een frisse blik nadenken over fietsverbeteringen. kunnen nadenken over het verbeteren van  “.

Technasium

Ook Antoinette van Milaan, coördinator Technasium, is erg te spreken over de samenwerking. “Het is erg leuk en leerzaam om de scholieren aan opdrachten te laten werken die dicht bij de belevingswereld en praktijk van de scholieren zitten en misschien ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. We werken niet alleen aan opdrachten op fietsgebied maar kunnen over alle voorkomende problemen nadenken en oplossingen bieden”.

Plaats: 

Breda

Teteringen

Bavel

Prinsenbeek

Ulvenhout

Publicatiedatum: 

16 juli 2015

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden