College Gemeente Breda treedt terug

Foto: Asja Vossen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda heeft zojuist vergaderd over de ontstane situatie. Alle wethouders voelen zich genoodzaakt hun portefeuille ter beschikking te stellen. Het college voelt onvoldoende draagvlak in de gemeenteraad. Deze situatie is ontstaan nadat de fractie van GroenLinks gisteren het vertrouwen in de coalitie opzegde. Het college is hierdoor overvallen en heeft met teleurstelling moeten constateren dat de coalitie geen meerderheid meer heeft in de raad. Het college aanvaardt de consequenties en treedt terug. In het belang van de stad biedt het college de gemeenteraad aan om de stad te blijven besturen totdat er een nieuwe coalitie is die kan rekenen op een meerderheid aan stemmen in de raad.

Het college neemt zijn verantwoordelijkheid zeer serieus. In het belang van inwoners en organisaties is het huidige college daarom bereid de stad te blijven besturen totdat er een nieuw college is. Dit biedt ruimte aan de onderhandelaars om een nieuwe coalitie te formeren. Het college functioneert in deze periode als ware het demissionair. Dat betekent dat lopende zaken kunnen worden afgehandeld en dat er geen controversiƫle besluiten worden genomen of nieuwe grote ontwikkelingen worden gestart.

Meer over het nieuwe college

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden