Straatnamen aangepast voor Blauwe Kamer en Haven

Vier nieuwe hofjes aan de Galderseweg bij Stichting Koninklijke Visio, op de Blauwe Kamer, krijgen de namen Blauwe Kamer Beemd, Blauwe Kamer Kreek, Blauwe Kamer Jagertje en Blauwe Kamer Moerke.

De naam Haven, alweer enkele jaren in gebruik, is officieel vastgesteld en de naam Gedempte Haven is ingetrokken.

Blauwe Kamer

Er komen vier nieuwe hofjes bij de Blauwe Kamer aan de Galderseweg. De Stichting Koninklijke Visio, expertisecentrum voor personen met een visuele beperking, biedt jongeren en volwassenen huisvesting en dagbesteding. In overleg en met akkoord van Visio verandert de indeling van hun terrein en komen er nieuwe panden, die nog geen adressen hadden. De loop van de Galderseweg is iets aangepast en de vier hofjes krijgen huisnummers en de namen Blauwe Kamer Beemd, Blauwe Kamer Kreek, Blauwe Kamer Jagertje en Blauwe Kamer Moerke.

Haven

‘Haven’ is alweer enkele jaren de naam voor de straat in Breda, die ligt aan de waterloop van de haven. Deze openbare ruimte heette voorheen Gedempte Haven. Het College heeft de straatnaam ‘Haven’ nu formeel vastgesteld en de straatnaam Gedempte Haven ingetrokken.

Enkele jaren geleden is het project Nieuwe Mark (Westflank) afgerond en is de waterloop ‘Haven’ genoemd, maar nog niet de straat ‘Haven’. Deze straatnaam is al wel in gebruik en nu ook formeel vastgesteld. Het heeft geen gevolgen voor de bewoners en bedrijven aan de Haven. Wel is de oude straatnaam Gedempte Haven nu ook officieel ingetrokken.

De wijkraad Stadshart/Valkenberg is op de hoogte van de aanpassingen en kan zich daar in vinden.

De aanpassingen en de nieuwe namen verbeteren de vindbaarheid en bereikbaarheid voor hulpdiensten bij calamiteiten.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden