Nassaudag Breda 25 mei 2015

De Nassaudag 2015 vindt plaats op maandag 25 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur, Tweede Pinksterdag en tevens Kastelendag. De Nassaudag Breda is een cultuurhistorisch evenement rondom het rijke Nassauverleden van Breda. De Nassaus bewoonden het Kasteel van Breda tussen 1403 en 1568 en drukten met hun aanwezigheid een beslissende stempel op de ontwikkeling van de stad. 

Traditiegetrouw is er vanaf 12.00 uur de grote stadspicknick in het Park Valkenberg. Verschillende creatieve cateraars voorzien bezoekers van een lekkere én voedzame lunch. Tickets à 5 euro p.p. zijn te koop bij de VVV (Willemstraat 17-19 of Grote Markt 38) of op de dag zelf in het Valkenberg. 

De Nassaudag begint met de openstelling van het Kasteel van Breda om 11.00 uur. Tal van historische ruimtes op het kasteelcomplex zijn opengesteld. Kinderen experimenteren op het Alchemistenplein, terwijl hun ouders zich verheugen op muziek op de binnenplaats. 

De Grote Kerk is het toneel voor een grote tentoonstelling van ontwerpen voor de Nassaudagposter. Bijna 360 kinderen uit de groepen 5,6,7 en 8 van basisscholen Laurentius en De Burchtgaarde maken hun eigen acrostichon, oftwel een naamdicht. Hierbij lieten ze zich inspireren door het Wilhelmus, ons volkslied. De eerste letters van de 15 coupletten van het Wilhelmus vormen samen namelijk het woord: W I L L E M V A N N A S S O V. Hier is ook de Grote Wilhelmusshow te zien! 

Op Bouvigne leer je over de 500 jaar Mastbos en de relatie met Bouvigne. Ervaar hoe het eruit gezien moet hebben toen het legerkamp uit de 17e eeuw er lag.  

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden