Fietsdepot Breda verhuist naar Faamgebouw

De Gemeente Breda haalt regelmatig fietsen weg van plekken waar deze niet mogen staan en waar ze overlast veroorzaken. De fietsen gaan vervolgens naar een fietsdepot waar de eigenaren ze na betaling van € 25,- weer kunnen ophalen.

Het  huidige fietsdepot aan de Riethil gaat per 7 april dicht. De fietsen die daar nu zijn opgeslagen verhuizen naar een nieuw fietsdepot bij het Faamgebouw aan de Liniestraat 19. Op donderdag 9 april gaat het nieuwe fietsdepot open. Vanaf die dag kunnen eigenaren van opgeslagen fietsen deze van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 tot 17.00 uur en zaterdag tussen 09.30 tot 13.00 uur hier ophalen.

Wethouder Selҫuk Akinci van Mobiliteit: “Het is natuurlijk erg vervelend als je ontdekt dat je fiets er niet meer staat, ook al weet je dat je die niet overal zo maar ergens neer mag zetten. De nieuwe plek is veel makkelijker te bereiken dan het depot aan de Riethil. Fietsen worden het meest verkeerd neergezet in de buurt van het station of in het centrum. Als je fiets om die reden meegenomen is, dan hoef je nu niet meer zo ver te lopen om hem weer terug te krijgen”.

Het Faamgebouw is te vinden aan de Belcrumkant op 200 meter afstand van het station en heeft een grotere opslagcapaciteit en ruimere openingstijden.
In het nieuwe fietsdepot worden de fietsen geregistreerd en op diefstal gecontroleerd. De eigenaar krijgt (pas) na betaling van € 25,- verwijderings- en opslagkosten zijn of haar fiets terug.
Fietsen worden 13 weken bewaard. Als ze binnen die tijd niet worden opgehaald, worden ze overdragen aan Atea die de nog bruikbare fietsen in het kader van werkgelegenheidsprojecten opknapt en doorverkoopt, schenkt of via een leen-/huurcontract ter beschikking stelt aan organisaties. Onbruikbare fietsen of onderdelen worden gerecycled.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden