Samen repareren bij Tientjes Breda 100e Repair Café

Zaterdag 11 april is er van 10.00 tot 16.00u weer Repair Café Tientjes Breda in het Rondeel aan de Kloosterlaan 14 (tegenover het Chassé Theater). Deze keer is het een mijlpaal: het honderdste Repair Café in Breda.

Het team van vrijwilligers zet zich zoals altijd inzet om kapotte spullen te repareren. Alles wat men zelf kan vervoeren en wat door de deur past, kan worden meegebracht: fietsen, computers, elektrische apparaten, verlichting, speelgoed, sieraden en textiel. Voor reparatie van naaimachines moet van tevoren een afspraak worden gemaakt via Marga Peters, 06-25371921. Hetzelfde geldt voor tekstreparatie (het verbeteren van allerlei soorten teksten). “Omdat het feest is, bieden we de bezoekers deze keer gratis koffie, thee, sap en iets lekkers aan. En we nodigen voor deze gelegenheid een aantal speciale gasten uit: de nieuwe burgemeester, de politieke partijen en sponsor Albert Heijn, die de lunch voor de vrijwilligers verzorgt”, aldus coördinator Marga Peters. Twee jaar geleden werden de eerste Repair Café’s in Breda opgestart op de locaties Gerardus Majella, Buurtsalon en iets later bij Werk aan de Wijk Biesdonk.

Met de komst van de locaties Rozenkranskerk, Centrum Heksenwiel en Dobbelsteen staat de teller nu op zes. “De belangstelling voor het Repair Café is gegroeid, niet alleen onder degenen die elk dubbeltje moeten omdraaien! Vaak hoor je van mensen dat ze hun spullen uit milieu-overwegingen komen repareren”, aldus een woordvoerder. “Want er wordt te veel weggegooid wat nog gemaakt kan worden. In onze welvaartsmaatschappij zijn ‘we’ het repareren verleerd en hier kun je het weer leren van onze vrijwilligers. Zomaar komen kijken voor de gezelligheid mag uiteraard ook.”

Meer informatie is te vinden op de website van Repair Cafe en Facebook. Wie meer wil weten over Tientjes Breda, kan contact opnemen met Karin Holthuis (voorzitter), email: [email protected]

Alle Repair Café’s in Breda 1e zaterdag, 12:00-16:00u: Centrum Heksenwiel, Heksenwiellaan 2 (Haagse Beemden) en 13:00-17:00u: Rozenkranskerk, Meidoornstraat 111 (Tuinzigt). 2e zaterdag, 10:00-16:00u: Tientjes Breda, Het Rondeel, Kloosterlaan 14 (Centrum). 3e zaterdag, 12:00-16:00u: Buurtsalon, Edisonplein 3 (Liniekwartier). 4e zaterdag, 12:00-16:00u: Repair Café Princenhage (locatie wordt nog bekendgemaakt). Laatste vrijdag, 10.00-14.00u: Werk aan de Wijk, Namenstraat 62 (Biesdonk).

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden