Gezocht: Starters die collectief zelf willen bouwen in Teteringen

Gepubliceerd op 07 april 2015

De Dorpsraad Teteringen en de Gemeente Breda organiseren op dinsdag 21 april van 19.30 – 21.00 uur een informatieavond in Dorpshuis ’t Web aan het Zuringveld 1 in Teteringen voor iedereen die interesse heeft om in Teteringen in een collectief een woning te bouwen. De Gemeente Breda wil tijdens deze avond ook inventariseren wie er op relatief korte termijn met anderen een vereniging wil vormen om te bouwen in de nieuwbouwwijk Bouverijen.

Collectief bouwen?

Zelf je eigen huis bouwen en je eigen buren kiezen? Altijd al je eerste koophuis zélf willen bouwen? Goedkoper bouwen omdat je met anderen bouwt?

In vaktermen wordt zo’n collectief een ’CPO’ genoemd. Dit staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Je bouwt in eigen beheer. Met begeleiding van een zelf uit te kiezen professioneel begeleidingsbureau maak je met de op te richten vereniging een collectief plan, bepaal je alles met betrekking tot je eigen woning en kies je samen een aannemer die de woningen bouwt. Dit alles binnen de door de gemeente gestelde randvoorwaarden, ook wel het kavelpaspoort genoemd.

Programma

In het eerste gedeelte van de avond praten we je bij over de nieuwste ontwikkelingen in het collectief bouwen. Hoe gaat dit in zijn werk? Hoe vorm je een groep mensen en wat moet je doen voordat je een vereniging bent? Ook komen ervaren zelfbouwers uit Prinsenbeek hun ervaringen delen.

Vervolgens zal de Gemeente Breda inzoomen op de locatie in de Bouverijen die op korte termijn beschikbaar komt voor een collectief (zie kaart voor de exacte locatie). Het gaat hierbij om ongeveer 10 woningen voor starters. De locatie vraagt daarbij om differentiatie in de uiteindelijke prijs van de woningen; zo worden de hoekwoningen duurder dan de rijwoningen.

Aan het einde van de avond is er de gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Ook peilt de Gemeente Breda tijdens deze avond met een enquête de behoefte van de bezoekers met betrekking tot de te bouwen woning.

Vervolg

In juni wordt een vervolgbijeenkomst georganiseerd voor mensen die concreet geïnteresseerd zijn in de locatie in de Bouverijen. Dan is ook meer bekend over de voorwaarden voor de bouw op deze plek (kavelpaspoort) en bijvoorbeeld de grondprijs.

Publicatiedatum: 

07 april 2015 22 april 2015

Bijlagentabel
Bijlage Grootte
bouverijen_cpo_april_2015.pdf… 5.4 MB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.

Locatie op de kaart:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden