NAC-stadion veilig bij normaal gebruik

De veiligheid van de bezoekers van het Rat Verlegh stadion in Breda is niet in het geding.  De conclusie van het onlangs verschenen rapport van Den Boer CCI naar scheurvorming in het stadion is dat de hoofdtribune van het stadion bij normaal gebruik veilig is en dat aanvullende maatregelen op dit moment niet nodig zijn. Daarnaast concludeert het bureau dat voor het toekomstig gebruik van het stadion nader onderzoek nodig is.

De bureaus DenBoer CCI en ABT zijn eensluidend in hun conclusie dat nader onderzoek nodig is voor toekomstig gebruik. Dat geldt ook waar het gaat om de veiligheid bij normaal gebruik. ABT acht een omschrijving van dit begrip en de waarborging ervan minimaal noodzakelijk.

Onder ‘normaal gebruik’ verstaan wij een vol stadion met 19.000 toeschouwers die kijken naar de thuiswedstrijden van NAC Breda. Daarbij horen uitingen van vreugde of  teleurstelling naar aanleiding van de sportieve prestaties, maar geen synchroon springende mensenmassa’s op de hoofdtribune waar in de reactie van ABT naar wordt verwezen.

De fysieke inrichting van de hoofdtribune – met zitplaatsen en compartimenten – waarborgt ‘normaal’ gebruik. Organisatorische of technische maatregelen zijn derhalve op dit moment dan ook niet aan de orde. Dit wordt ondersteund door de metingen van Den Boer CCI die aantonen dat de werkelijk gemeten belasting tijdens de wedstrijd NAC-Heerenveen (13 december 2014) binnen veilige marges blijft.  Het publiek kan dan ook de thuiswedstrijden in het stadion veilig bezoeken.

Het college heeft reeds opdracht gegeven de voorbereidingen te treffen voor nader onderzoek. Veiligheid staat voorop in de afwegingen en keuzes van het college van burgemeester en wethouders.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden