Gratis draadloos internet in Bredase binnenstad voorziet in behoefte

Foto: Asja Vossen

Sinds december heeft Breda gratis draadloos internet (WiFi) op de Grote Markt, de Havermarkt en de Haven in Breda. De eerste cijfers laten zien dat er gemiddeld per dag 1.000 mensen gebruik maken van WiFi.

In januari waren er een paar piekmomenten op 25 januari (2.000) en op 31 januari (1.500). Tijdens de carnavalsdagen lag dit aantal nog hoger. Op 14 februari 3.200 bezoekers en op 16 februari tijdens de carnavalsoptocht telde  het WiFi-netwerk  4.000 gebruikers.

Wethouder Bergkamp (economische zaken): “Mooie cijfers voor de eerste maanden. Het terrasseizoen is nog niet begonnen en toch al zoveel gebruikers. Je ziet dat het gebruik met carnaval ook aanzienlijk toeneemt als er veel mensen buiten op de Grote Markt zijn. Deze faciliteit voorziet duidelijk in een behoefte en draagt bij aan het gastvrije karakter van onze stad. We gaan nog extra naamsbekendheid geven aan het gratis draadloos internet, zodat er optimaal gebruik van gemaakt kan worden”

Uit een benchmark die Ziggo heeft gedaan blijkt dat Breda in vergelijking met soortgelijke steden positief scoort.  Het gemiddelde aantal gebruikers in Breda is circa 1.000 per dag. Ziggo geeft daarbij aan dat een dag met een laag verbruik een gemiddelde kent van 800 gebruikers en een hoog gebruik ligt rond 1.500 gebruikers. Andere steden hebben veel meer variatie tussen laag- en hoogverbruik.

Er wordt met 8 hotspots gewerkt om WiFi in de binnenstad aan te bieden. Deze zijn verdeeld over de Grote Markt, Haven en Havermarkt. De Grote Markt wordt het vaakst gebruikt, gevolgd door de Haven en tenslotte de Havermarkt. De piekdagen zijn op zondag en dinsdag (marktdag). De gemeente gebruikt de proefperiode van één jaar om  de kwaliteit en de intensiteit van gebruik van het netwerk te onderzoeken. In dit jaar onderzoekt de gemeente ook een mogelijke uitbreiding van het WiFi-netwerk op meer locaties.

Hoe werkt het?

  • Via de hotspots kan men zonder wachtwoord verbinding maken.
  • Log in via ‘Breda Free Wi-Fi’
  • U komt  op een portal waar gekozen kan worden voor het downloaden van de VVV Breda-app of de Breda City App van Stappen & Shoppen.
  • U kunt ook direct toegang krijgen tot het internet.

Ben JIJ tevreden over de WiFi in de binnenstad? Laat hieronder een reactie achter.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden