Noordelijke Rondweg – A16 afgesloten voor verkeer

Foto: flickr

De Gemeente Breda voert werkzaamheden uit aan de Backer en Ruebweg tussen het kruispunt Steenakker (Mc Donalds) en de A16 van donderdag 6 augustus 21.00 uur tot en met maandag 10 augustus 6.00 uur. Er vinden tegelijkertijd werkzaamheden plaats aan beide viaducten van de Backer en Ruebweg en het spoor bij de A16.

De Backer en Ruebweg is daarom in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Verkeer van en naar de A16 en Prinsenbeek wordt door middel van borden omgeleid. Ook rijden er geen treinen op het spoor dat onder het viaduct doorloopt. De NS zet dan bussen in.

Doorstromen verbeteren

De werkzaamheden zijn er op gericht om de doorstroming van het verkeer te verbeteren tussen de Westerhagelaan en de aansluiting met de A16. De opstelstrook naar de A16, richting Rotterdam, wordt verlengd. Het verkeer kan zich eerder opstellen voor de juiste rijbaan. Om dit mogelijk te maken wordt de rijbaan aan de noordzijde verbreed.

De volledige periode voor alle werkzaamheden loopt van 1 augustus tot en met 23 augustus. Buiten de periode 6 – 10 augustus kan het verkeer dat de stad in komt gebruik maken van twee rijstroken. Verkeer dat de stad uit rijdt, maakt gebruik van 1 rijstrook. Het is in deze periode niet mogelijk om vanaf de A16/Prinsenbeek linksaf de Westerhagelaan in te rijden. Het is wel mogelijk om vanaf de Westerhagelaan rechtsaf naar de A16 en Prinsenbeek te rijden.

In de periode van 6 tot en met 10 augustus is er in het geheel geen verkeer mogelijk tussen het kruispunt Steenakker en de A16.

Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken, vinden de werkzaamheden plaats in de bouwvakvakantie van 1 augustus t/m 23 augustus 2015. Omdat van donderdagavond 6 augustus tot en met maandagochtend 10 augustus beide rijbanen geheel zijn afgesloten, is verkeershinder echter onvermijdelijk.

Bussen, openbaar vervoer 6 – 10 augustus

  • De Touringcarhalte Breda-Prinsenbeek / internationale busstop en het station Prinsenbeek zijn voor al het verkeer bereikbaar, echter alleen via een omleidingsroute.
  • Buurtbus 216, die rijdt tussen Etten – Leur en Prinsenbeek, stopt van 1 augustus tot en met 23 augustus bij het station Prinsenbeek aan de zijde van Prinsenbeek. Er is een stopplaats voor auto’s om mensen in- en uit te laten stappen. Aan de Breda zijde komt een tekstbord over deze tijdelijke wijziging.
  • Er is vervangend busvervoer als er geen treinen rijden. Van vrijdagavond 7 augustus 21.00 uur tot en met maandagochtend 10 augustus 6.00 uur rijden er geen treinen tussen Breda en Lage Zwaluwe. In deze periode worden bussen ingezet. De bussen stoppen normaal bij het station Prinsenbeek (zijde Breda). NS reizigers zal waar nodig extra bussen inzetten.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden