Wielerwedstrijd in station Breda

Foto: Gemeente Breda

Wielervereniging ‘De Rouleurs’ uit Ulvenhout organiseert op zaterdag 18 april een individuele klimtijdrit op de hellingbaan naar het door Q Park beheerde parkeerdek van het nieuwe station van Breda. Vanaf 11.00 uur starten 150 wielrenners één voor één in een poging de snelste tijd op de klokken te zetten. Het gaat om een eenmalig evenement waarmee het parkeerdek van het nieuwe station in gebruik wordt genomen.

250 loodzware meters tegen 8% in hartje Breda? Daar gaat het hart van menig wielrenner sneller van kloppen. Vandaar dat de Gemeente Breda, NS en ProRail als opdrachtgevers van het station positief hebben gereageerd op het idee van ‘De Rouleurs’ om eenmalig deze klimtijdrit te organiseren.

Wethouder Selçuk Akinci: “In Breda Centraal, het nieuwe station dat in rap tempo vorm krijgt, ligt een lange helling die in een streep van 250 meter rechtsreeks omhoog gaat naar het parkeerdek. Nergens in de buurt is zo’n lange helling van 8 procent. Vergeet die Limburgse hellingen, de Ardennen en die Alpencols. Je klimrecord vestig je dit jaar op de flanken van Breda Centraal”

Midden in het wielerminnende West-Brabantse land, midden in hartje Breda, de Parel van het Zuiden, midden in het nieuwe station Breda Centraal, te midden van reizigers, bussen en treinen. De start is bij de ingang van het parkeerdek aan de Stationslaan. De finish ligt bovenop het parkeerdek, met een riant uitzicht over Breda.

Update: videoreportage Zie Breda

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden