Oosterhoutse Busbaan tussen Breda en Oosterhout

Geschreven op: 15 april 2015

De nieuwe busbaan in Breda, met de naam Oosterhoutse Busbaan, komt te liggen tussen het nieuwe station en de Oosterhoutseweg. Het College van burgemeester en wethouders stelde deze naam vast in overleg met en in aansluiting op Via Breda. De nieuwe busbaan wordt bereikbaar via het busstation, begint bij de Buspassage-Oost en loopt langs de noordkant van het bestaande spoor tot aan de Oosterhoutseweg.

De naam Oosterhoutse Busbaan sluit zoveel mogelijk aan bij het uiterlijk, de functie en de ligging. Daarom is gekozen voor deze naam. De term busbaan is algemeen gebruikelijk, beschrijft wat het is en geeft aan dat het een doorgaande weg is. De naam is ook van toepassing op het deels parallel aan de busbaan lopende fietspad.

In Breda zijn al verschillende straten waarvan de namen ook verwijzen naar een soortgelijke functie, nu en in het verleden. Voorbeelden zijn de Tramsingel, de Buspassage-West, de Buspassage-Oost en het Centraal Busstation. Aan de busbaan komen geen adressen van kantoren, winkels of woningen.

De naam Via Breda verwijst naar de goede ligging en bereikbaarheid van Breda, over de weg en over het spoor. De toch al grote aantrekkingskracht van de stad wordt hiermee steeds groter. Men gaat niet meer langs, maar Via Breda. Onderdeel van Via Breda is het nieuwe station. In de verbinding tussen het noorden, inclusief Haagse Beemden en Hoge Vucht, en het bestaande stadscentrum vormt het nieuwe station een cruciale schakel. In april 2012 zijn al de straatnamen Buspassage-West, Centraal Busstation en Buspassage-Oost vastgesteld.

Plaats: 

Breda

Publicatiedatum: 

15 april 2015

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden