Wethouder Patrick van Lunteren opent Boykes Speelhoeve in Tuinzigt

Met een schot richting goal heropende Patrick van Lunteren, wethouder Jeugd en Spelen, vandaag in aanwezigheid van heel veel kinderen en buurtbewoners Boykes Speelhoeve in Tuinzigt.

De speelplek aan de Kwakkelhutstraat is al jaren een begrip in de wijk. De grondige metamorfose die in de afgelopen periode plaatsvond, zorgt ervoor dat dit mooie buurtinitiatief ook in de toekomst een plek blijft waar jong en oud zich kunnen ontspannen.

Multifunctioneel

Boykes Speelhoeve is nu een multifunctioneel sport- en speelterrein. Van voetballen tot hinkelen en van een fietsparcours tot aan picknicktafels. Het is er allemaal te vinden. Het meest in het oog springende element van de speelhoeve is waarschijnlijk wel het lijnenkunstwerk dat is ontworpen door kunstenaar Atilla de Hun op de geasfalteerde speelplaats. Zijn unieke illustraties maken van het terrein echt iets bijzonders.

Fantastische plek!

“Het uiteindelijke resultaat mag er absoluut zijn”, aldus wethouder Patrick van Lunteren. “Tuinzigt heeft er een fantastische plek bij waar alle inwoners ongelooflijk trots op mogen zijn.”
De speelhoeve is een goed voorbeeld van een initiatief dat door verschillende partijen wordt vormgegeven. Naast de stichting zelf en de gemeente leverden ook verschillende bedrijven een bijdrage. En niet te vergeten veel vrijwilligers uit de wijk die zich ingezet hebben om van het terrein iets moois te maken.

Boykes Speelhoeve bestaat al sinds 1998 en dankt zijn naam aan de oprichter: de heer Boykes. Vanaf 2013 zijn er voorbereidingen getroffen om het terrein volledig te vernieuwen en het aantal sport- en spelmogelijkheden uit te breiden. Het Bredase netwerkevenement Meet & Match stond aan de basis van de metamorfose. Daar vond Stichting Boykes Speelhoeve een ontwerper die het herinrichtingsplan voor het terrein heeft uitgewerkt. Op basis van dat plan is de stichting in gesprek gegaan met de gemeente die het initiatief faciliteerde.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden