Gratis fietsen stallen vanaf Meimaand Fietsmaand

Vanaf 1 mei zijn de bewaakte fietsenstallingen in de Bredase binnenstad weer gratis. Dan begint ook de Meimaand Fietsmaand, een maand vol evenementen voor en door fietsers.

Samen met (fiets-)organisaties en partners stimuleert de gemeente het gebruik van de fiets en zijn er de hele maand mei allerlei fietsevenementen. Informatie over meimaand fietsmaand staat op www.breda.nl/fiets en is te volgen via Facebook: 076 Fietst.

Selçuk Akinci, wethouder Mobiliteit: ‘’Eigenlijk is het elke maand fietsmaand. Fietsen is goedkoop, gezond en hartstikke groen. En binnen de stad vaak ook minstens even snel als de auto. Maar vooruit, de maand mei is nog net iets meer fietsmaand dan andere maanden. De gemeentelijke fietsenstallingen worden vanaf 1 mei weer gratis toegankelijk. Daarnaast belonen we elke 1.000ste bezoeker van de stallingen met een 076 fietst T-shirt.’’

De gemeente stimuleert fietsgebruik door een goede infrastructuur, een ruim aanbod van gratis stallingen en mooie, veilige fietsroutes. Dankzij een uitgebreid fietspadennet, met routes van hartje stad tot ver in het buitengebied, is de fiets vaak het snelst en meest effectief voor kortere afstanden. Met de opkomst van de E-bike kun je ook makkelijk grotere afstanden fietsen. Veel mensen zien de E-bike dan ook als een ideaal alternatief voor de auto, zeker voor woon-werkverkeer.

De zes gratis stallingen, met samen meer dan 3.000 plaatsen, zijn goed uitgerust om(brom)fietsen te parkeren en bieden allerlei diensten zoals buggy-, rollator-, fiets- en bakfiets verhuur en oplaadpunten voor e-bikes. Klik hier voor een overzicht van deze diensten per stalling.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden