Sportraad Breda van start

Geschreven op: 23 april 2015

Tijdens de Nationale Sportweek, waarbij in heel Nederland het belang van sporten en bewegen onder de aandacht wordt gebracht, gaat in Breda de Sportraad van start. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 21 april 2015 besloten tot de oprichting van dit adviesorgaan, dat als doel heeft het college gevraagd en ongevraagd advies te geven over sportzaken.    

“We staan de komende jaren voor een aantal opgaven rondom sport. De evaluatie en actualisatie van het sportbeleid, de uitwerking van het sportaccommodatiebeleid, de relatie tussen sport en het sociale domein en de toegankelijkheid van sport voor alle doelgroepen zijn maar enkele voorbeelden. Deze uitdagingen willen én kunnen we alleen samen met de stad oppakken. Uiteraard gaan we daarover met allerlei belanghebbenden in gesprek. De Sportraad Breda is daarin een waardevolle partner, met veel kennis over sport in Breda”, vertelt wethouder sport Bernie van den Berg.
 

(Foto Sportraad Breda; v.l.n.r. Jan Blom, Cor Nagtzaam, Janine van Gurp, Christel de Baat, Herman Kruis, Rick den Haan)

Doel van de sportraad

De Sportraad Breda is opgericht op verzoek van de commissie Maatschappij. De Sportraad is een onafhankelijk orgaan dat als doel heeft een bijdrage te leveren aan de optimalisatie van het sportbeleid
en het sportklimaat in de gemeente. Dit doet zij door de dialoog aan te gaan, met de gemeente, met de verenigingen, maar ook met koepelorganisaties en andere betrokkenen die de sport een warm hart toedragen. De sportraad richt zich op het gehele domein van sport en bewegen, dus zowel breedte- als topsport en georganiseerde en ongeorganiseerde sport.  

Samenstelling van de sportraad

De mensen die de gemeente heeft benaderd om plaats te nemen in de sportraad, zijn gevraagd vanwege hun brede kijk op sport. Niet als vertegenwoordiger van een organisatie, maar vanwege hun kennis, een breed netwerk, een duidelijke visie op sport en een kritische en onafhankelijke blik.
De sportraad gaat van start met zes leden: Jan Blom, Cor Nagtzaam, Christel de Baat, Rick den Haan, Herman Kruis en Janine van Gurp. Zij nemen allen op vrijwillige basis en op persoonlijke titel deel. De bedoeling is dat het aantal leden op termijn tot maximaal elf wordt uitgebreid. 
“De sportraad is een goed voorbeeld van hoe de gemeente inwoners uitdaagt mee te denken over een gezondere stad“, aldus Jan Blom, door de leden benoemd tot voorzitter. “Wij vinden het belangrijk dat we zichtbaar en vindbaar zijn voor de stad en zelfstandig kunnen opereren.”

Bereikbaarheid

De Sportraad Breda komt maandelijks bijeen en is bereikbaar via het e-mailadres [email protected]   of de website www.sportraadbreda.nl. In de komende maanden zal de sportraad zich nader voorstellen.

Plaats: 

Breda

Publicatiedatum: 

23 april 2015

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden