Wedstrijd NAC Breda-Heracles gaat zaterdag door in vol stadion

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

De draagkracht van de hoofdtribune van het Rat Verleghstadion getest. De test heeft uitgewezen dat de hoofdtribune veilig gebruikt kan worden door het publiek tijdens de komende thuiswedstrijd NAC Breda–Heracles.

Door het plaatsen van stempels zijn op korte termijn geen extra maatregelen nodig. Dat betekent dat de wedstrijd doorgaat en alle tribunes van het stadion gebruikt worden.

“Het college heeft steeds de veiligheid van de bezoekers van het stadion vooropgesteld en daarom gisteren de opdracht gegeven voor dit onderzoek. Gelukkig hebben de metingen ertoe geleid dat er op korte termijn geen andere maatregelen nodig zijn. We zijn blij met de hulp van de NAC-supporters vanochtend bij het onderzoek. Het college wenst alle toeschouwers een hele goede wedstrijd en uiteraard winst voor NAC Breda,” aldus burgemeester Paul Depla.

Testen van vandaag

De testen van vandaag zijn gericht op de draagkracht van de tribune. De metingen zijn verricht door plaatsing van stempels onder de tribune en gewichten op de tribune. Op basis van de uitkomsten is in overleg met NAC Breda besloten dat het volledige stadion regulier gebruikt kan worden voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag en voor het resterende voetbalseizoen. Voor de langere termijn moeten duurzame herstelmaatregelen getroffen worden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden