Theaterdag bij Podium Bloos

Zaterdag 12 september staat Podium Bloos in het teken van het jongste theatertalent. Kinderen en jongeren van 7 tot 21 jaar worden door theatermakers tot het uiterste gedreven om zoveel mogelijk te leren over en van het vak theatermaker. Om mee te doen is geen ervaring nodig.

Na eerder succes van de theaterroute vorig jaar april houdt Podium Bloos opnieuw een theaterdag. Dit keer niet alleen voor kinderen, maar ook voor jongeren vanaf 12 jaar en ouder. De theatertocht en –workshop wordt gegeven door theatermakers (Juup Luijten, Jorg van den Kieboom en Jens Akkermans) verbonden aan Podium Bloos die ook de Theaterwerkplaats Ctrl-f begeleiden.

Theatertocht

Van de grote theaterzaal naar de dansstudio en van de dansstudio naar één van de kleedkamers achter de schermen. De kinderen worden meegenomen naar verschillende ruimtes in Podium Bloos en krijgen in iedere ruimte een opdracht. Hoe breng je een emotie zoals boos, blij of verdrietig goed over? Welke kleding en decorstukken zou jij kiezen als je de aankleding van de voorstelling mocht bedenken? Samen in een team krijgen ze te maken met alles wat bij theater maken hoort.

Workshop

De workshop voor jongeren is voor diegenen die echt aangestoken zijn met het theatervirus en willen ontdekken of theater hun toekomst is. Zij gaan samen met andere gepassioneerde en talentvolle leeftijdsgenoten een intensief theateravontuur aan en laten zich coachen en inspireren door theatermakers van Podium Bloos. Samen maken ze in vier uur een kleine presentatie die getoond wordt op de Open Monumentendag op zondag 13 september, de dag erna.

Er kunnen maximaal 30 kinderen meedoen aan de theatertocht en aan de workshop maximaal 20 jongeren. Graag aanmelden vóór 11 september via [email protected]
 

Programma zaterdag 12 september

10.30 – 13.00 uur       Theatertocht (7 – 12 jaar)
14.00 – 18.00 uur       Theaterworkshop (12 – 21 jaar) + presentatie op zondag 13 september tussen 11.30 en 13.30 uur.
 

Kosten € 5 per inschrijving.

* alle jongeren die meedoen met de theaterdag krijgen vroegboekkorting op de Theaterwerkplaats Ctrl-f die vanaf 23 september 2015 weer start.

Podium Bloos

Speelhuislaan 153

Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen