Activeringsproject ATEA en Belastingdienst levert zichtbaar resultaat

Sinds september 2014 is het stadslandbouwproject gestart door de ATEA-groep van Gemeente Breda en de Belastingdienst. Van de 10 medewerkers die vorig jaar hebben deelgenomen aan dit traject zijn er 6 succesvol doorgestroomd naar andere trajecten van de ATEA-Groep, 1 heeft een dienstverband bij Sociale Werkvoorziening gekregen en 1 een betaalde baan. 2 medewerkers voor wie dit traject het hoogst haalbare is vanwege de combinatie leeftijd, afstand tot de arbeidsmarkt en lichamelijke problematiek nemen ook in 2015 deel aan het project. De biologische groenten komen ten goede van de Voedselbank.

Bob Bergkamp, wethouder Sociale Zaken: “Ik ben erg blij dat de belastingdienst ons heeft gevraagd om dit project samen op te zetten. Een co-creatie van twee overheden. De belastingdienst laat zien dat ze hun maatschappelijke betrokkenheid breed oppakken en op deze manier een bijdrage leveren aan de participatiesamenleving. Het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds zorgt deze prettige werkomgeving ervoor dat mensen met een beperking zich kunnen ontwikkelen en nuttig kunnen maken. Anderzijds levert het een bijdrage aan de doelstelling van de belastingdienst om de buitenruimte te verbeteren. En nog belangrijker is dat mensen van de Voedselbank voorzien worden van verse, biologische groenten”.

Het gaat om een project wat als experiment is begonnen in Breda. Het is de bedoeling dat op termijn de tuinen van alle kantoren van de Belastingdienst in Nederland als moestuin gebruikt gaan worden. De mensen bij de Belastingdienst zijn enthousiast over het project en over de medewerkers van de ATEA-groep. Het gaat om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, die op deze manier de kans krijgen om met behoud van uitkering onder begeleiding arbeidsritme en ervaring op te doen. Het streven is om mensen door te laten stromen naar andere, minder laagdrempelige trajecten van de ATEA-groep.

Plaats: 

Breda

Publicatiedatum: 

24 augustus 2015 24 augustus 2016

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden